Italijanska ladjedelnica Canelli Yachts je na salonu v Cannesu predstavila svoj lukuzni izdelek Revolutio 39.

Vizija podjetja Canelli je izdelati plovila, ki so emotivna, futuristična in ponujajo svojevrsten slog življenja na plovilu. Mlada ekipa v podjetju je zagotovilo, da bodo njihovi izdelki tudi v prihodnosti taki. Pri oblikovanju plovil želijo zagotoviti izjemno udobje bivanja na plovilu in pri tem niso pripravljeni sprejemati kompromisov. Svoje izdelke trgu ne želijo ponuditi zgolj kot plovila, temveč kot del življenja. Dejstvo je, da so pri njihovih plovilih pomembna oblika, vrhunska tehnologija in udobje a najpomembnejša jim je uporabniška izkušnja, eleganca in unikatnost njihovih izdelkov.

Prav unikatnost izdelkov vidimo pri Revolutio 39 že na prvi pogled. Plovilo ima nazaj zašiljen premec in v njem veliko odprtino. Ali ima odprtina kakšno funkcijo? Ne pravzaprav je nima in je zgolj oblikovalski dodatek, ki poskrbi, da plovilo opazimo že na daleč. Druga posebnost, ki jo opazimo je posebna odprtina na boku, ki je prekrita zgolj s steklom. Tudi tu gre zgolj za oblikovalsko idejo.

Plovilo v dolžino meri 39 čevljev oziroma 12,20 m. Osnovna Cocktail različica je namenjena predvsem dnevnim izletom in druženju na morju. Na krmi ima veliko stekleno mizo okrog nje pa prostorno sedežno garnituro, na katero se lahko namesti osem ali celo več oseb. Klubski del in krmarnico loči odprta kuhinja. Pod pokrovom se skriva štedilnik, umivalnik, prostoren hladilnik in več predalov za shranjevanje. Krmarnica je elegantna in ima nameščene dva velika zaslona in kontrole za upravljanje z vsemi sistemi na plovilu. V premcu plovila je sedežna garnitura v obliki črke U ter dve priročni mizici.

V verziji Tender Garage, se moramo odpovedati klubskemu delu na krmi. Le ta je namreč namenjen garaži za pomožno plovilo. Pokrov garaže se dviguje hidravlično, na njem pa je velika sončna ploščad.

Tretja verzija Lounge ponoja različno oblikovanje premca. Namesto sedežne garniture, je na premcu velika sončna ploščad, na kateri se lahko udobno sončijo 4 ali celo več oseb.

Pod krovom plovila sta dve kabini in kopalnica. No kabini nista popolnoma ločeni. Loči ju kopalnica, ki je v desnem centralnem delu in stopnice po katerih se spustimo s krova. Prednja kabina je lahko udobna sedežna garnitura z mizo ali pa prostorna postelja.

Plovilo v dolžino meri 12,20m v širino pa 3,78. Na voljo je z dvema motorjema z močmi med 270 do 370 KM z Z pogonom in dvema različicama z IPS pogonom. Plovilo je možno naročiti tudi brez motorjev in pripravljeno za vgradnjo izvenkrmnih motorjev. Rezervoar goriva ima prostornino 900 l, za vodo pa 200l. Cena plovila se giblje med 265.000 EUR za različico brez motorjev in 405.000 EUR za različico z dvema IPS 600 motorjema.

Tehnični podatki:

  • Dolžina čez vse: 12.20 m
  • Dolžina vodne linije: 11,35 m
  • Širina: 3,78 m
  • Ugrez: 0,63 m
  • Rezervoar vode: 200 l
  • Rezervoar goriva: 900 l

Motorji:

  • Volvo Penta V8 DPS - 2 x 270 KM
  • Volvo Penta V8 DPS - 2 x 320 KM
  • Volvo Penta D4 DP - 2 x 300 KM
  • Volvo Penta D4 DP - 2 x 370 KM
  • Volvo Penta IPS - 2 x 500
  • Volvo Penta IPS - 2 x 600

Uradna stran proizvajalca: http://www.canelliyachts.com