Gumenjak GRAND Golden Line G500 je odlična izbira za športno preganjanje, vleko smučarja, ribolov, večdnevna potepanja ali samo za popoldanski skok do samotne plaže.

TRUP

Plastični del trupa ima globok V prerez, ki omogoča mirnejšo plovbo po valovitem morju, nekoliko povišan kalup pa učinkoviteje ščiti pred pršenjem. Patentirana HSH oblika dna omogoča izredno hitro izglisiranje in majhen vodni upor, torej pripomore k dobrim plovnim lastnostim in majhni porabi goriva. V trupu se skriva ogromno odlagalnega prostora. Izdelava je zelo natančna in kakovostna. Tubusi premera 50 cm premorejo pet komor, ki zagotavljajo dodatno varnost. Kupec lahko izbira med Mirasol in Hypalon materialom, odvisno od zahtevnosti uporabe. Možna je tudi izbira barvne kombinacije (belo-siva, svetlo-temno siva, kaki-siva, črno-siva ali rdeče-siva).

PALUBA

Paluba je zelo uporabno razdeljena. Krmarjev del se nahaja skrajno desno, medtem ko sta čisto zadaj ob motorju plavalni polici z lestvijo. Zaključki tubusov so stekloplastični z uporabno stopničko za skok v vodo, prestop na kopno ali drugo plovilo. Gumenjak krasi tudi navigacijski lok, ki daje čolnu poleg uporabnosti tudi športen videz. Krmarska konzola je širša in dovolj velika za vse instrumente, tudi za HI-FI napravo ter GPS ploter. Krmar je dovolj zaščiten pred vetrom in ima dober pregled nad okolico.

Na premcu je v tubuse ugreznjena stopnica za prehod na kopno, ki premore še navigacijske luči in privezno ugrezljivo bitev. Za privez skrbita še dve ugrezljivi bitvi na krmi, sidro pa je pospravljeno v prostornem sidrniku. Potniki se lahko udobno namestijo poleg krmarja  in v prednjem delu čolna, ki ga lahko z asimetrično polico spremenimo tudi v udobno ležišče. Seveda pri Grandu niso pozabili na odlagališča za pijačo in bimini nadgradnjo, ki nas bo varovala pred pekočim soncem. Po vsej dolžini je veliko različnih držal, od kovinskih ograjic do jermenskih ročajev, kar je za varnost na hitrem čolnu izredno pomembno, poleg tega pa daje čolnu izredno kompakten in eleganten videz.

PLOVBA

Test čolna je bil opravljen v vetrovnem dnevu na reki Dravi. Opremljen je bil z Yamahinim motorjem, ki premore 80 konjskih moči. Najmočnejši motor, ki je dovoljen za G500 ima lahko 115 konjskih moči. Čoln je zelo vodljiv že pri majhnih hitrostih, izglisira pa že v dobrih treh sekundah. Od tu naprej zelo hitro pospeši do 40 vozlov oz. 75km/h. Za normalne potrebe, manjši motor popolnoma zadošča. V primeru, da želimo čoln uporabljati za vleko smučarja ali kateri drugi vodni šport, pa je seveda primernejši močnejši motor.

GRAND Golden Line G500 predstavlja pravi kompromis med prostornostjo in dolžino. S petimi metri dolžine nudi dovolj prostora za vso družino. Kompakten in varen čoln, dobre plovne lastnosti, sodoben in eleganten videz ter kvalitetna izdelava so lastnosti, ki bodo zagotovo prepričale marsikaterega novodobnega kapetana, željnega hitrih premikov in preprostega rokovanja.

TEHNIČNI PODATKI

celotna dolžina - 495 cm
dolžina palube - 332 cm
celotna širina - 230 cm
širina palube - 128 cm
premer tubusa - 50 cm
število zračnih komor - 5
max obremenitev - 1000 kg
max. število oseb - 10
max moč motorja - 115 km
teža praznega plovila - 435 kg