Drugi dan na mladinskem svetovnem prvenstvu v razredu Laser Radial, ki poteka v Poljskem Dziwnowu, na vrhu ni postregel z velikimi spremembami. Marko Radman ostaja med najboljšimi, danes je z desetim in četrtim mestom le še potrdil, da sodi med najboljše jadralce tega prvenstva.

“Danes je čez cel dan prevladoval veter s 15 vozli. Prvi plov sem slabo štartal in se mi zato ni uspelo prebiti med najboljše, še posebaj ker smo imeli gosto meglo in je bila vidljivost samo kakšnih 50m. Drugi plov sem štartal perfektno in bil cel plov spredaj. Z dosedanjim jadranjem sem zadovoljen, sploh z ozirom na to, da imajo tekmovalci pred mano slabše odbitke,” je drugi tekmovalni dan komentiral Marko Radman.

V vodstvu je predstavnik Italije Nicola Villa. Razlike med najboljšimi pa so ekstremno majhne, prvi trije tekmovalci imajo vsi po osem točk, Radman pa za njimi zaostaja le 10 točk.

Svetovno prvenstvo v razredu 29er

V Kanadi so jadralci na svetovnem prvenstvu v razredu 29er odjadrali vse štiri predvidene plove drugega tekmovalnega dne. Petru Linu Janežiču in Anžetu Podlogarju je tokrat šlo nekoliko slabše, začela sta s prehitrim štartom in nadaljevala z 12., 7. ter 10. mestom, kar ju skupaj uvršča na 10 mesto. V vodstvu je francoska posadka Yrieix – Ficher-Guillou.

Vir: http://www.jzs.si/