Na evropskem prvenstvu v razredu Laser 4.7, ki se je odvijalo v kraju Moss na Norveškem je Lin Pletikos v konkurenci do 16. leta osvojila srebrno odličje.

“Danes so bili pogoji podobni kot v zadnjih dveh dneh. Bilo je težko, saj imamo pri nas malo krat možnost trenirati v takih pogojih. Veliko so mi pomagali treningi na Gardi pred prvenstvom. Danes sem dala vse od sebe, jadrala kot najboljše znam in z malo sreče mi je uspelo osvojiti medaljo,” je po zadnjem plovu povedala evropska podprvakinja do 16 let Lin Pletikos. V konkurenci deklet do 18. leta je Lin končala na odličnem 7. mestu.

Lin Pletikos prihaja iz zelo uspešne jadralske družine, v kateri sta brat Nik in sestra Kim osvojila že skupaj 9 odličij na svetovnih in evropskih prvenstvih.

Nova evropska prvakinja pa je postala Španka Silvia Morales Gonzales.

Našim fantom na prvenstvu ni šlo najboljše, saj so bili pogoji, ki so prevladovali na njihovem polju zanje zelo zahtevni. Takšnih pogojev namreč v Sloveniji nimamo. Jadralci so tako jadrali v bronasti skupini in v njej osvojili naslednja mesta: 18. Liam Orel, 24. Martin Peternelj in 52. Staš Torej. Nov evropski prvak je prepričljivo postal Španec Alejandro Bethencourt.