V Santanderju v Španiji, na ISAF svetovnem prvenstvu v jadranju v olimpijskih jadralnih razredih so danes s tekmovanjem pričeli tudi v razredu 470 ženske in moški. Na prvenstvu se največ pričakuje od naše ženske ekipe Tine Mrak in Veronike Macarol, letos bronasti na evropskem prvenstvu v Atenah. Prvenstvo sta začeli dobro, prvi plov sta končali kot 4., drugi pa na 11. mestu.

Tina in Veronika sta po regati povedali naslednje: "Po jutranjem brezvetrju in čakanju na obali smo le odšli na morje in odvozili dve regati po zelo šibkem vetru. Prvo regato sva dobro štartali, skozi celotno regato mesta samo pridobivali in končali v cilju na 4. mestu. Drugo regato sva slabše štartali, pridobili priključek z najboljšimi in prvo orco obračali 10. Nato slabše odvozili prvo krmo in v nadaljevanju regate ponovno pridobivale mesta. V cilju sva bili na 11. mestu, škoda ker sva imele boljše izhodišče za kakšno mesto višje. Jutri naju čakata še dve kvalifikacijski regati s štartom predvidenim ob 13 uri."

V Santanderju nastopata tudi mladinki Eva Peternelj in Valentina Baruca, ki sta bili 26. in 21., kar ju skupno uvršča na 48. mesto. Med moškimi posadkami, ki so danes odjadrale samo en plov, sta nastopila Domen Vasič Stepančič in Jakob Božič in sta na 73. mestu.V razredu Laser Standard in Laser Radial so danes jadrali samo v zlatih skupinah, kjer žal nimamo svojih predstavnikov.