V soboto sta se dva potapljača težko poškodovala pri potapljanju v reškem akvatoriju. Slovenskemu potapljaču žal niso uspeli več pomagati.

V soboto je center za reševanje iz Reke koordiniral dve reševalni akciji, v katerih so bili udeleženi potapljači.

Ob 11.55 uri je v center klical voditelj potapljaškega plovila, ker je enemu izmed potapljačev, ki se je potapljal z jeklenkami postalo slabo. Nesreča se je pripetila blizu kraja Beli na otoku Cresu. S plovilom so ga nemudoma odpeljali do luke v kraju Beli, kamor so napotili tudi hitro medicinsko pomoč iz Lošinja. Pomoč so mu nudili že ob 12.00 uri. Kljub večkratnemu poizkušanju reanimacije, 38 letnega potapljača niso uspeli rešiti.

Kmalu za prvo nesrečo, so v centru že prejeli drugi klic na pomoč. Tokrat so klicali iz Reške luke. Ob luškem valobranu se je ponesrečil potapljač, ki se je potapljal z jeklenkami. Nemški državljan, rojen leta 1971, je bil takoj prepeljan na postajo prve medicinske pomoči. Potapljač se je potapljal izven reškega luškega valobrana na potopljeni ladji. Zaradi slabega počutja so ga z ladjo Zara nemudoma prepeljali na kopno in nato v najbližjo postajo prve pomoči. Trenutno ni več v življenjski nevarnosti.