V Buenos Airesu v Argentini se je pričelo svetovno prvenstvo za jadralce razreda Optimist. Pod vodstvom Siniše Hrvatina Slovenijo zastopajo: Mara Turin, Matej Planinšič, Klemen Semelbeauer, Rok Verderber in Nicolo Kravanja.

Prvi dan je potekal skladno z vremenskimi napovedi, ki so predvidevale 15 vozlov konstantnega severnega vetra s precej močnim tokom. V danih pogojih se je odlično znašla Mara Turin, ki je s 13. in 2. mestom trenutno na odličnem 9., med dekleti pa je odlična 2. Matej Planinšič je v prvem plovu jadral odlično in ga zaključil na 5. mestu, v drugem pa bil 22., kar ga uvršča na še vedno odlično 24. mesto. Klemen Semelbauer je s 36. in 14. mestom 61., Rok Verderber pa z 8. in 43. mestom tik za njim. Nicolo Kravanja je tekmovanje začel s 25. in 56. mestom, kar ga uvršča na skupno 127. V V vodstvu sta Argentinec Dante Cittadini in Grk Dimitris Papadimitriou, ki sta oba zabeležila po dve posamični zmagi.

Drugi dan svetovnega prvenstva v razredu optimist je minil v znamenju šibkega vetra, na katerega so jadralci sprva morali čakati na obali. Na koncu so v šibkem, težko berljivem vetru, jadralci izpeljali oba predvidena plova. Odlično je jadrala Mara Turin je z dvema zmagama napredovala na skupno 2. mesto, oziroma prvo med dekleti! Odlično je jadral tudi Rok Verderber, ki je z zmago in četrtim mestom napredoval na 18. mesto.

Matej Planinšič je s 25. in 53. mestom na 61. mestu, Klemen Semelbauer je bil v prvem plovu diskvalificiran zaradi prehitrega štarta, drugega pa končal na 22. mestu, kar ga uvršča na skupno 110. mesto. Nicolo Kravanja pa je bil 19. in 58, skupno je 127.

Vodstvo je prevzel Švicar Nicolaz Rolaz, ki ima le 4 točke prednosti pred Turinovo.

Vremenska napoved za tretji tekmovalni dan kaže na šibak vzhodni veter.

Vir: JZS, Foto: Matias Capizzano