Nastal je nov DVD iz serije Obrazi z Jadrana. Prvi iz serije sedmih TV dokumentarcev, ki so nastali  v produkciji Televizije Novo mesto, d.o.o., Televizija Vaš kanal pod taktirko režiserja in scenarista, Mitje Zupančiča, avtorja številnih navtičnih knjig, nosi naslov: Piran, luč na koncu vedute.

Nastanek mesta Piran nekateri zgodovinarji povezujejo kar z grško besedo pyros (ogenj), saj naj bi Piraneži v preteklosti kurili velike kresove prav na mestu, kjer stoji današnji svetilnik. Piran je mesto toplih barv, ki loči modrino morja od zelene oaze v zaledju mesta.

Piranske inkunabule (prvotiski do leta 1500) hranijo kapiteljska in minoritska knjižnica ter piranski arhiv. Piran je mesto literature in kulture, je mesto iz prijateljskega kroga obzidanih mest, je mesto ribičev in starih bark. Je mesto kamnitih obrazov s pročelij hišk.

Zato, pridite v Piran, ki je s treh strani z morjem obdan. Lep je po jutranjem svitu, lep je, ko je sonce v zenitu. Lep je, ko burja ga biča, lep je, ko fant čaka dekliča. Lep je, ko se ribiči vračajo v pristan, v ta naš lepi Piran.

Obrazi z Jadrana 1 z naslovom Piran - luč na koncu vedute (piranske inkunabule, Piran skozi čas, svetilnik na rtu Madona, piranski ribiči in stare barke)

Cena DVD-ja je 13,90 EUR. Stroški pošiljanja znašajo 4,00 EUR.

Naroči DVD Obrazi z Jadrana 1 - Piran - luč na koncu vedute

Na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli v naročilu, bomo poslali predračun za plačilo artikla.
Naročeni artikel vam bomo poslali takoj, ko prejmemo plačilo na naš račun!


Ime:
Priimek:
Elektronski naslov:
Naslov:
Pošta:
Poštna številka:
Telefon:
Kosov:
Pošiljko pošljite na moj naslov:
Potrditev nakupa: Da, potrjujem nakup