Lastnikom uničene superjahte z imenom Barbie so zavarovalnice izplačale najvišjo odškodnino, ki je bila kdaj izplačana za poškodbo jahte.

Zavarovalnino v višini 20.000.000 USD je izplačala skupina 14 zavarovalnic za jahto Barbie, ki je bila uničena v požaru meseca januarja. Do nesreče je prišlo v marini Miramaris v Turčiji, ko je bila jahta privezana na privezu.

Odškodnina za jahto Barbie je največja odškodnina, ki so jo morale izplačati zavarovalnice za jahto in ena največjih odškodnin, ki so jo morale izplačati v zadnjih nekaj letih. Odškodnino so plačali v vsega 60 dneh po dogodku. Lastnik jahte je želel tragičen in po njegovih navedbah travmatičen dogodek zaključiti čim prej.

Jahta je bila zgrajena leta 2006 v ladjedelnici Al Jadaf v Združenih Arabskih Emiratih in je bila zavarovana preko Yachtsure24, ki predstavlja zavarovalno hišo Lloyd in še nekatere najboljše Evropske zavarovalnice. Skupno je bila zavarovana v 14 zavarovalnicah. Poleg jahte Barbie, je bila v požaru uničena tudi 71 metrska jahta The One. Letošnje leto se je začelo zelo žalostno za lastnike superjaht in katastrofalno za zavarovalnice. Poleg dveh jaht v Turčiji, je na Kubi zgorela superjahta Camarina Royale, v začetku meseca marca so v Abu Dhabiju zgorele 3 trideset metrske jahte prejšnji teden pa jahta Positive Energy o kateri smo pisali v članku: Zgorela jahta za 2,3 mio EUR