Mercury Marine je na salonu plovil v Miami-u predstavil novo linijo šestvaljnih izvenkrmnih motorjev z močmi 175, 200 in 225 KM.

Novi izvenkrmni motorji so izdelani na osnovi šestvaljnega V motorja s prostornino 3,4 l. Posodobili so jih z novostmi, ki so jih že dodali na štirivaljne motorje moči med 75 in 150 KM in so se izkazale za uspešne. Novi motorji so zato lažji, manjši in potrošijo manj goriva.

»Novi motorji bodo podjetje Mercury postavili na vrh med proizvajalci izvenkrmnih motorjev z močmi med 175 in 225 KM. Z njimi bomo zadostili številnim potrebam kupcev. Motorji so primerni tako ta rekreacijsko rabo kot za profesionalno.«, je na predstavitvi novih modelov povedal John Pfeifer, predsednik podjetja Mercury Marine.

Novi motorji so izjemno prilagodljivi. Omogočajo vgradnjo kontrol mehanskih  in elektronskih sklopov, hidravlike, krmila in še bi lahko naštevali. Na voljo je bogata barva paleta in vsak kupec si bo lahko našel skladen motor za njegovo plovilo. Motorji tehtajo le 215 kg in so najlažji v svojem razredu. Od konkurence so lažji za vsaj 5 kg. Zagotavljajo izjemno pospeševanje in imajo 20% več navora kot najbližji konkurenčni motor. Enako je tudi pri porabi goriva. V Mercury Marine zagotavljajo, da je poraba njihovega novega motorja vsaj 15% nižja od konkurenčnih.

V-6 SeaPro 200 KM

Motor 200 V-& SeaPro ima poseben sistem kalibracije, ki ga je razvil Mercury posebej za motorje, ki bodo obremenjeni dlje časa. Sistem imenovan ARO – Advanced Range Optimization (avtomatska optimizacija dosega) skrbi za optimalno porabo goriva. Izvaja se ves čas plovbe in skrbi za optimalno porabo. Delovanje sistema je tako natančno, da ga uporabnik ne bo zaznal, bo pa zagotovil plovbo preko daljše razdalje z manj goriva.

Poleg optimalne porabe goriva so zagotovili zmanjšanje hrupa motorja. Vgradili so več komor za vhod zraka in pokrili injektorje s čemer so zmanjšali visokofrekvenčni hrup. 

Več informacij o motorjih, pri uradnemu zastopniku motorjev MERCURY v Sloveniji, Jucca Nautica d.o.o.; www.jucca-nautica.si; tel: 01 280 69 00.

Prva plovba z novimi Mercury motorji