Dvodnevno iskanje pogrešanega ribiča, ki se je odvijalo v zelo slabih vremenskih pogojih, se je končalo tragično. Močni vetrovi in visoki valovi so močno oteževali iskanje. Kljub temu, da so ribiča iskale vse službe za iskanje in reševanje na morju na področju Splita in Trogira, ga po dvodnevnem neprekinjenem iskanju niso uspeli najti.

Akcija iskanja izginulega ribiča F.L. starega 55 let, se je pričela v torek ob 12.40 uri, ko je znanec poklical v center za reševanje, ker se pogrešani ribič ni vrnil v luko Veli Drvenik od koder je izplul s svojo 5 metrsko pasaro. Iz luke je izplul v ponedeljek ob 18.00 uri v smeri otoka Krknjaš in Pijavica. Po navedbah znancev je imel ribič namen prenočiti v plovilu in se vrniti naslednji dan do 10.00 ure. Ker se v torek ni vrnil in z njim ni bilo možno vzpostaviti telefonskega klica, so pričeli z iskanjem. V prvem delu akcije so preiskali otoke Krknjaš, Pijavica in Kluda in vzhodno stran Velikega Drvenika. Ker so v času nezgode pihali močni severovzhodni vetrovi je obstajala možnost, da je plovilo odneslo na odprto morje. S pomočjo radarske slike VTS službe so odkrili plovilo, ki je plulo približno 10 nmi v smeri otoka Svetac in Jabuka, se pravi v smeri odprtega morja. Na pozicijo je odletelo letalo, ki je našlo plovilo brez ribiča. Na pozicijo je kasneje priplulo plovilo pomorske policije, ki pa plovila žal ni več našlo. Močna burja in visoki valovi so onemogočali reševanje. Plovila prav tako ni bilo več videti niti na radarski sliki. Ker so vremenske razmere postajale vedno bolj neugodne, so ob 19.00 uri akcijo iskanja prekinili in nadaljevali naslednji dan zjutraj, takoj po sončnem vzhodu. Preiskali so področje otoka Šolta, Orud, Drvenik Veli in Mali, Svetac in Stipanska vendar o ribiču ni bilo sledi.

Prvo koristno informacijo so prejeli ob 10.48 uri, ko je policija z otoka Drvenik Mali javila, da so našli truplo moškega na vzhodni obali otoka. Ko so ob 11.40 uri identificirali truplo, je bila akcija ustavljena.

Policija je izdala še opozorilo za vsa plovila, ki plujejo v tem področju, da še vedno obstaja nevarnost naleta na ribičevo plovilo, ki ga še vedno niso našli.

Vir: MMPI