Alex Thomson in Pepe Ribes, vodilna na regati Barcelona World Race, sta na južnem Atlantiku ostala brez jambora.

Alex in Pepe sta s svojo jadrnico Hugo Boss plula na prvem mestu regate. Med plovbo po južnem Atlantiku se jima je v četrtek zvečer ob 9.02 uri zlomil jambor. V času nesreče sta plula v zmernih vetrovih. Po hitrem pregledu plovila po nesreči, sklepata, da je bila napaka v snastu. Jambor je padel na jadrnico in se prelomil.

Po nesreči sta stopila v kontakt s svojo ekipo na kopnem, da skupaj ugotovijo, kako bosta z jadrnico prišla do najbližje obale. Po prvih ocenah je bila najverjetnejša rešitev Salvador de Bahia v Braziliji, ki pa je še vedno zelo oddaljena.

Stewart Hosford, direktor ekipe Alex Thomson Racing, je takoj po nesreči izjavil: "Začetek regate je bil zelo obetaven za ekipo. Nesreča nas je šokirala. Za regato smo se pripravljali leto dni. Očitno je taka nesreča v prekooceanskem jadranju nekaj normalnega in se pač zgodi. Trenutno se ukvarjamo le s tem, kako bomo jadralca varno pripeljali do najbližje obale. Alex in Pepe sta opravila izjemno delo. Jadrala sta odlično. Nad nesrečo sta izjemno razočarana. Zlom jambora jima je preprečil nadaljevanje regate."

V nesreči se skipperja nista poškodovala. Do najbližje obale ju je ločilo 370 nmi. Po nesreči sta zavarovala plovilo, prižgala motor in začela pluti proti obali s hitrostjo 6 vozlov.