Včeraj je italijanskemu potapljaču, ki se je potapljal v reškem akvatoriju, postalo slabo.

Center za reševanje je ob 17.30 uri prejel nujni klic s potapljaškega plovila, ki ga je upravljal lastnik plovila in vodja skupine potapljačev. Prosil je za organizacijo nujnega prevoza potapljača, ki mu je nenadoma postalo zelo slabo. Sam ga ni mogel odpeljati, ker sta se dva njegova potapljača še vračala nazaj na površino in ju je moral počakati. V centru so mu naložili, da takoj, ko se bosta preostala dva potapljača dvignila na površino, odpluje proti Moščenički dragi, kamor se je že odpravilo plovilo Luške kapitanije Reka. V Moščeničko drago se je odpravila tudi ekipa nujne medicinske pomoči, da bi lahko potapljaču takoj pomagali.

V pogovoru z voditeljem plovila, so ugotovili da bo za plovbo do luke potreboval več kot uro časa. Zato so iz Reke poslali še hitri policijski gliser, ki je potapljaško plovilo prestregel ob 18.24 uri. Ponesrečenca so prevzeli na krov in ga odpeljali do Moščeničke drage. Potapljač je bil ob prihodu v luko že v kritičnem stanju. Kljub takojšnji medicinski pomoči in številnim poizkusom oživljanja, je potapljač preminul ob 19.37 uri.

Delavci reške luške kapitanije so ugotovili, da je bil ponesrečenec 50 letni italijanski državljan. Plovilo je imelo na krovu vso potrebno opremo in dovoljenja za opravljanje dejavnosti. Kaj je bil razlog za smrt potapljača, bo ugotovljeno v podrobnejši preiskavi.

Slika je simbolična.