Esimit Europa 2 je danes zjutraj ob 10 uri 37 minut in 24  sekund prva prečkala ciljno črto na Vulkanski regati po tem, ko se je v Gaeto vrnila z Eolskih otokov prek Tirenskega morja. Po enem dnevu, 21 urah in 2 minutah jadranja na 391 navtičnih milj dolgi regati na odprtem morju je tako dosegla svojo 36. zaporedno zmago.

Flota devetih Maxi jadrnic velikosti od 60 do 100 čevljev je izpred Gaete, ki se nahaja približno na pol poti med Rimom in Neapljem, dvignila jadra v smeri Eolskih otokov 20. maja ob 13:35. Posadka jadrnice Esimit Europa 2, ki je floto vodila vso pot proti jugu, je v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne prijadrala do prve oznake pri otoku Alicudi, nato pa je znamenito vulkansko otočje objadrala v dnevni svetlobi ter obkrožila že zadnji oznaki - aktivni vulkan Stromboli in Strombolicchio - še v popoldanskem času. Sledil je povratek nazaj proti severu z dolgotrajnim jadranjem proti vetru, a je do otoka Capri prispela še pred zoro, nato pa ciljno črto pred Gaeto zmagovalno prečkala danes zjutraj ob 10 uri 37 minut in 24  sekund.

Skiper jadrnice Esimit Europa 2, Jochen Schumann, je dejal: >>To je bila lepa otvoritev sezone. Imeli smo res dober začetek, nato pa smo bili malo prehitri za fronto, tako da smo se morali pomikati proti zahodu, da bi jo spet ujeti, kar nas je nekoliko upočasnilo v primerjavi z drugimi. Ob prvem vulkanu smo za nekaj časa obstali, vendar je šlo nato pri ostalih res gladko. Na tej regati smo opravili med 20 in 30 menjav jader, vendar je jadrnica je odlično opravila svojo nalogo,  ravno tako posadka, v kateri imamo letos tudi nekaj novih članov. Regata je zelo dobro organizirana, jadralni klub je nudil odlično gostoljubje in moram reči, da je Gaeta odlična izhodiščna in končna točka za Vulkansko regato.<<

Jadrnica Esimit Europa 2 je letos že drugič sodelovala na tej slikoviti regati, po tem ko je prva prijadrala skozi cilj tudi v njeni lanskoletni izvedbi.

V letošnji jubilejni regatni sezoni tako jadrnica Esimit Europa 2 nadaljuje svoj zmagovalni niz zaporednih zmag. Projekt Esimit Europa namreč letos praznuje 20. obletnico delovanja, ki bo obeležena 29. avgusta v Monte Carlu v prostorih jadralnega kluba, Yacht Club de Monaco.

Vulkansko regato organizira Mednarodno združenje Maxi jadrnic (International Maxi Association- IMA) v sodelovanju z jadralnim klubom Yacht Club Gaeta EVS in Base Nautica Flavio Gioia.

Naslednja regata za posadko jadrnice Esimit Europa 2 bo Giraglia Rolex Cup junija.