Na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 v Aarhusu na Danskem so dekleta na drugi regatni dan odjadrala napovedana zadnja dva plova kvalifikacijske serije.

Naši jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta zabeležili osmo in šesto mesto, a sta po odbitku doslej najslabše uvrstitve (osmega mesta) v skupnem seštevku pridobili eno mesto in sta zdaj sedmi (19 točk) v konkurenci 47 posadk.

Tina Mrak in Veronika Macarol iz Aarhusa: »Danes smo imeli drugi in zadnji dan kvalifikacij. Pogoji so bili zelo podobni včerajšnjim, le z nekoliko manj vetra. Pihalo je z obale in veter je zelo obračal. Zadovoljni sva z vožnjami v krmo, v veter pa nisva najbolje izkoristili vseh obratov vetra. Uvrstili sva se v zlato skupino in jutri začnemo s finalnimi plovi.«

Po drugem dnevu v zmagovitem pohodu s štirimi prvimi in enim 21. mestom, ki pa se jima odbija, ostajata Izraelki Gil Cohen in Danielle Maman (4 točke), drugi sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (5 točk), na tretje pa sta se prebili Japonki Akiyo Yamaquchi in Eri Hatayama s 13 točkami. Še včeraj tretji, Britanki Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre (22 točk), sta po današnjem slabšem jadranju nazadovali na skupno 12. mesto.

Jutri se prvenstvo nadaljuje s finalnimi plovi, naši dekleti bosta jadrali v zlati skupini