Pomorska nesreča se je zgodila včeraj na otoku Šolta v bližini zaliva Nečujam.

Ob 14.30 uri se je zgodila težka pomorska nesreča v kateri so bile težko poškodovane 4 osebe, avstrijski državljani. Zaradi težkih poškodb so na kraj nesreče poslali helikopter, ki je ponesrečence odpeljal v Split.

Po prihodu Luške kapitanije v Nečujam, so ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko so se štirje avstrijski državljani prevažali na napihljivi banani. Gumenjak, ki je vlekel banano je iz neznanega razloga naglo zavil in zapeljal preko prednjega dela banane in težje poškodoval 4 avstrijske državljane stare 20 let. Trije so bili tako močno poškodovani, da so jih morali nemudoma odpeljati s helikopterjem v bolnico v Split. Četrta Avstrijka, ki je utrpela manjše telesne poškodbe je bila oskrbljena na otoku Šolta.

Lastnik gumenjaka s katerim so opravljali komercialne plove je hrvaški državljan, ki ima vsa potrebna dovoljenja za opravljanje dejavnosti. Prav tako je imel potrebna dovoljenja tudi voditelj čolna A.L., 22 letni hrvaški državljan. Zakaj je prišlo do tragične nesreče še ni znano.

Vir: MMPI, slika je simbolična