Jadrnica Esimit Europa 2 je danes ob 11. uri, 46 minut in 48 sekund prva prečkala ciljno črto 500 navtičnih milj dolge regate med Palermom in Monte Carlom ter s tem postavila nov rekord na tej regati in dosegla 39. zaporedno zmago.

Medtem, ko je posadka svojo zmago že praznovala na pomolu, je bil najbližji naslednji tekmec še vedno znotraj ožine Bonifacio med Korziko in Sardinijo.

Flota 37 jadrnic iz 7 držav je preko štartne linije v Palermu krenila v petek, 21. avgusta opoldne, ter usmerila svoja jadra proti prvi oznaki pri mestecu Porto Cervo na severovzhodu Sardinije, od tod pa naprej proti Monte Carlu, pri čemer so se posadke lahko odločile po kateri strani bodo objadrale Korziko. Po 47 urah, 46 minutah in 48 sekundah jadranja je Esimit Europa 2 danes zjutraj vendarle uspela ujeti dovolj vetra v svoja jadra, da je pred domači jadralni klub v Mone Carlu priplula ne le zmagovito, temveč tudi z novim rekordnim časom. Esimit Europa 2 je na tej regati tekmovala že v treh zaporednih jadralnih sezonah med letoma 2010 in 2012, pri čemer je svoj prejšnji rekord postavila v letu 2010, ko je posadka potek regate prejadrala v 48 urah, 52 minutah in 21 sekundah.

Ustanovitelj projekta Igor Simčiča je bil ponosen na posadko in zadovoljen z uspešnostjo jadrnice: "To je res odličen rezultat za zadnjo regato v letošnji sezoni, okronan z rekordom. Zdaj je čas za praznovanje, pa ne samo današnje zmage; prihodnjo soboto namreč praznujemo tudi 20. obletnico projekta Esimit Europa ravno tukaj v našem domačem jadralnem klubu, Yacht Club de Monaco."

To je že enajsta izdaja regate Palermo-Montecarlo, ki jo organizira Jadralni klub Sicilia v sodelovanju z jadralnima kluboma Yacht Club de Monaco in Yacht Club Costa Smeralda.