Podjetje Scorpion RIBS bo na salonu plovil v Cannesu, ki bo potekal med 8. in 13.9.2015, premierno predstavil svoj Scorpion 1080 Jet Lander.

Scorpion 1080 Jet Lander je nov model iz serije 10M. Je eleganten, udoben pa vseeno funkcionalen čoln, ki je namenjen tudi za spremljanje jadralnih regat. Trup je zgrajen s pomočjo Sting tehnologije, ki so jo razvili v podjetju. Z uporabo vakuumske infuzije so zagotovili, da je čoln hiter, lahek in trden. Pogon je Hammilton jet drive v kombinaciji s številnimi dieselskimi in bencinskimi motorji z močmi od 370 KM vse do 480 KM.

»Materiali, ki smo jih uporabili pri gradnji plovila so lahki in okolju bolj prijazni od tistih, ki smo jih uporabljali v prejšnjih modelih. S tem smo uspeli zmanjšati moč motorjev, ki jih potrebuje plovilo za plovbo, kar je prineslo tudi dodatno zmanjšanje skupne teže plovila. Hkrati smo uspeli povečati tudi najvišjo hitrost plovbe.«, je povedal direktor podjetja Scorpion RIBS, Patrick Byrne.

Jet Lender je postal tudi nov spremljevalni čoln ekipe Bena Ainsliea, Land Rover BAR. Svojo krstno plovbo je doživel na regati Louis Vuitton Pokala Amerike v Portsmouthu v prejšnjem mesecu.

Jet Lender ni namenjen le kot spremljevalni čoln jadralcev. Širok krov in številne različne razporeditve prostora omogočajo, da uporabljamo plovilo kot izjemno dober čoln za dnevne izlete. Na njem se lahko udobno namesti do 16 oseb za katere je na voljo dobra zaščita pred slabim vremenom. Je primeren za sončenje, kopanje, različne vodne športe, pomožno plovilo na jahti ali pa zgolj za transport. Velika krmna kopalna ploščad omogoča enostaven dostop do morja.

Na salonu plovil v Cannesu bodo predstavili bogato paleto dodatkov in konfiguracij plovila.