Med paleto že preizkušenih gumenjakov Grand, smo tokrat imeli priložnost zapluti z drugim največjim iz serije 'cruiser', šest in pol metra dolgim odprtim dnevnim čolnom Grand Golden line G650HGLF.

Čoln sega nekako v zgornjo tretjino velikosti Grandovih napihljivih čolnov s trdim dnom. Ti obsegajo čolne od 2,5 do 6,5 metra dolžine. Grand Golden Line G650 je napihljiv čoln s trdim dnom iz poliestra, katerega oblikovna značilnost je HSN sistem trupa, ki se razlikuje od običajnih po dvignjenem boku trdnega trupa, na katerega so pritrjeni tubusi. Ti so bili v testiranem modelu premera 55 centimetrov, kar zagotavlja mirno plovbo in ne nazadnje tudi udobno sedenje na njih.

Notranjost je kvalitetno obdelana in pobarvana. Osrednji prostor zapolnjuje centralno postavljena konzola, ki ima na prednji strani pod vetrobranskim steklom dodatno klop, ki jo lahko s ploščo in dodatno blazino povežemo s prednjo klopjo v veliko sončno ploščad. Zanimiv je detajl močne ograje okoli sončne ploščadi, ki koristi tako za oprijem, kot za vezanje bokobranov. Krmni del sestavlja krmarska klop, ki sega čez celo širino kokpita in pod katero se nahaja še dodaten skladiščni prostor. Krmarjev prostor se nahaja na levi strani konzole, kjer je krmilno kolo in na njegovi desni komandna ročica izvenkrmnega motorja.

Armaturna plošča je postavljena pod pravim kotom pod vetrobranskim steklom in omogoča vgradnjo GPS ploterja ob standardnih merilcih motornih vrednosti, hitrosti in globine. Testiran model je imel vgrajen GARMIN GPS MAP 1020. V 10-palčni barvni navtični ploter GPSMAP 1020 je prednaložen osnovni svetovni zemljevid. Vgrajeni 10 Hz Garminov sprejemnik GPS/GLONASS posodobi položaj in smer 10-krat na sekundo.

6 in pol metrski gumenjak je poganjalo surovih 200 konjev - izvenkrmni motor znamke Evinrude.

Grand Golden Line G650HGLF je izjemno kvalitetno izdelano plovilo, kjer so proizvajalci mislili na vse podrobnosti, ki delajo čoln konkurenčen. Veliko skladiščnih prostorov, ki so odlično obdelani in predvsem suhi, so gotovo njegova prednost. Prav tako močna nerjavna ograjica v premčnem in krmnem delu. Udobna krmna klop in dobro zaščitena krmarska konzola bosta prav tako zadovoljila krmarja tega čolna. Pri naročilu in izdelavi tega čolna je morda največja prednost ravno fleksibilnost. Na voljo je namreč veliko opcij notranje opreme.

Več informacij o plovilih Grand na: http://www.grandboats.si/