Prihajajo novoletni časi, ko bomo svoje najdražje obdarili z lepimi darili. Če ste v dilemi, kaj izbrati svoji navtični prijateljici ali prijatelju, imamo za vas enkratno ponudbo. Odločite se za eno izmed enkratnih navtičnih daril, ki bo razveselilo vsakega navtika. Akcija traja samo do 31.12.2015, zato pohitite z naročilom.

Komplet 2: Knjiga Lighthouses + DVD Vis - Komiža (namesto 33,90 samo 19,90 EUR)

O knjigi Mitja Zupančič: Lighthouses - (v angleškem jeziku - 20,00 EUR)

Dvainpetdeset ohranjenih svetilnikov je opisanih na 268 straneh in opremljenih z navtičnimi podatki, zanimivostmi in legendami ter 223 barvnimi fotografijami. V knjigo je vključen kratek pregled morjeplovstva in gradnje svetilnikov od antike do danes. Svetilniki so razdeljeni v šest smiselnih poglavij glede na morski jadranski akvatorij, med Tržaškim zalivom z Istro in Elafiti.

Knjiga je odličen dokument preteklosti za prihodnost. Na trg prihaja v času, ko Republika Hrvaška vstopa v EU, hkrati pa osvežuje zgodovinski spomin na 200-letnico začetka sistematične gradnje svetilnikov, kapitanij in pomolov tedanje Avstrije na vzhodni Jadranski obali. Prihaja pa tudi v času, ko se svetilniki množično oddajajo v najem za tako imenovani robinzonski turizem, ko moramo skupaj poskrbeti, da se bodo še naprej ohranjali ti kamniti pomniki zgodovine in v čim večji meri služili svojemu prvotnemu namenu - varni plovbi.

O DVD-ju: Obrazi z Jadrana št. 7 - VIS - komiška falkuša (redna cena 13,90 EUR)

Film prikaže gajeto falkušo kot zgodovinsko barko, s katero so ribiči odhajali na Palagružo loviti sardelo. Sardela pa je pomenila preživetje. V filmu je prvič vokalno predvajana pesem U njemu je more. Sicer pa se skozi celotni film predstavljajo uglasbena besedila akademika Jakše Fiamenga, rojenega v Komiži.

Cena kompleta znaša le 19,90 EUR. Stroški pošiljanja znašajo 4,00 EUR.

Naroči: Knjiga Lighthouses + DVD Vis - Komiža

Na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli v naročilu, bomo poslali predračun za plačilo artikla.
Naročeni artikel vam bomo poslali takoj, ko prejmemo plačilo na naš račun!


Ime:
Priimek:
Elektronski naslov:
Naslov:
Pošta:
Poštna številka:
Telefon:
Kosov:
Pošiljko pošljite na moj naslov:
Potrditev nakupa: Da, potrjujem nakup


Poglejte tudi druge akcijske komplete:

Komplet 1: Akcijska ponudba: Svetilniki in DVD Piran

Komplet 3: Akcijska ponudba: Komplet Obrazi z Jadrana (7x DVD)