Veter na morju pred Takapuno se je končno le usmilil jadralcev v razredu finn, ki nastopajo na svetovnem prvenstvu. Tako so danes lahko odjadrali tri regate, Vasilij Žbogar pa je s tremi dobrimi predstavami napredoval na 2. mesto.

“Danes se je vremenska napoved le uresničila, v prvi regati je bilo vetra okoli osem, v naslednjih dveh pa tudi do 15 vozlov. To je veliko več vetra kot v preteklih dneh, ko so bile razmere na meji regularnosti.” je povedal Žbogar, ki je boljši veter dobro izkoristil. V nobeni regati sicer ni končal na vrhu, a 6., 9. in 15. mesto so bili dovolj da je v skupnem seštevku napredoval na 2. mesto: “Regate so bile zelo fizično naporne, pobrale so mi veliko moči, tako da sem zdaj zelo utrujen. Jadral sem kakor sem lahko, vendar iz regate v regato je bilo manj moči. Še vedno se poznajo posledice junijske poškodbe, saj še nisem 100-odstotno pripravljen,” je o današnjih regatah povedal Izolan in nadaljeval: “Na srečo tudi večina ostalih jadralcev zelo niha in sem še vedno v igri za najvišja mesta.”

Jutri jadralce čakata še dve regati, v nedeljo pa najboljšo deseterico še regata za medalje: “Jutri je nov dan, upam da se bom čim bolje regeneriral, da bom lahko normalno jadral in ostal v čim boljšem položaju pred zadnjim dejanjem prvenstva.”

V najboljšem položaju za naslov pa je Giles Scott. Britanec ima pred trenutno drugim Vasilijem Žbogarjem že kar 52 točk prednosti: “Giles je res razred zase, a tudi njemu v teh razmerah ne uspe zmagati, je pa daleč najbolj konstanten in zato tudi s tako prednostjo na vrhu.”

Med ostalimi tekmovalci so razlike zelo majhne in v naslednjih dveh dneh se lahko zgodi še marsikaj.

Vir: http://www.vasilijzbogar.si/