Francosko podjetje CNM (Construction Mecanique de Normandie) je izdelalo 43 metre dolg trimaran, ki lahko pluje z najvišjo hitrostjo 30 vozlov, pri hitrosti 15 vozlov pa lahko z eno tono goriva prepluje neverjetnih 238 navtičnih milj.

Plovilo Ocean Eagle 43 je trimaran, ki je namenjen v službene namene. Uporabljal se bo za reševanje na vodi, kot patrolni čoln, plovilo za iskanje in uničevanje min, zaščito trgovskih ladij pred pirati in lov na plovila tihotapcev. Izdelan je iz kompozitnih materialov. Gradnja je modularna, kar kupcu omogoča prilagoditev plovila za posamezno nalogo, ki jo bo opravljal. Ocean Eagle 43 v dolžino meri 43,60 m, v širino 15,70 in tehta 75 ton. Njegov ugrez znaša le 1,6m. S posebno obliko trupa je izjemno varčno plovilo. Pri potovalni hitrosti 15 vozlov njegova poraba znaša vsega 62 l dieselskaga goriva na uro, kar je za tako veliko in težko plovilo izjemno malo. Ker rezervoar za gorivo meri 21 m3, lahko pri hitrosti 18 vozlov prepluje 3000 nmi, pri hitrosti 12 vozlov pa 5000 nmi. Za pogon skrbijo štirje dieselski motorji s 500 KM. Poganjajo 2 propelerja s spremenljivim kotom lopatic. Ker ima zelo ozek trup, lahko doseže končno hitrost 30 vozlov. Trimaranska struktura zagotavlja izjemno stabilnost in hitro plovbo v slabih vremenskih pogojih z visokimi valovi. Plovba za 13 člansko posadko je zato mirna in omogoča učinkovito opravljanje nalog.

Prvo plovilo Ocean Eagle 43 je že kupila Mozambiška vlada, ki ga bo uporabljala za izvajanje navtičnih operacij in podporo specialnim vojaškim enotam.