Ekipa Artemis Racing je splovila svojo novo jadrnico T2, ki jo imenujejo tudi turbo plovilo.

Artemis Racing, ki tekmuje v Pokalu Amerike je v Ameldi v Kaliforniji splovilo razvojno plovilo T2, kakršnega bo uporabljalo v 35. izdaji Pokala Amerike.

Po besedah koordinatorja oblikovanja Adama Maya gre za nadgrajen model plovila AC45. To je 45 čevljev dolg katamaran, kakršnega so uporabljali na tekmovanjih Louis Vuitton America Cup World Series in pluje na krilih (foils).  Njegov predhodnik T1, ki so ga splovili januarja lansko leto, je bil testna platforma za izgradnjo večjega katamarana AC62. Model T1 je šel po uspešnih testih v pokoj. V letu dni so ga močno modificirali in postal je T2. S preobrazbo so čakali, ker je v pravilih Pokala Amerike prišlo do sprememb. Le te so že vkomponirane v novi T2, ki je na red za testne plovbe.

Novi T2 je širši od prejšnjega, ima večja krila in je prava turbo zverina. Glede na predhodnika bo omogočal še višjo hitrost plovbe. Ekipa je že opravila desetdnevno testiranje plovila v Alamedi, sedaj pa se selijo na Bermudske otoke, kjer bodo nadaljevali s testiranji in opravili prve treninge.

Ian Percy, direktor ekipe je povedal: »Splovitev novega T2 in prvo plovbo pred odhodom na Bermude smo nestrpno pričakovali.  Projekt predelave je bil ključni projekt lanskega leta. Zelo smo zadovoljni z rezultatom. Plovba v zalivu je bila izjemna. Opravili smo jo brez tehničnih težav. Izjemno zanimivo bo gledati dve naši plovili, ki plujeta po regatnem polju Pokala Amerike.«

Novi T2 je pomemben korak v razvoju hitrih jadrnic in je ključen za uresničitev cilja ekipe, ki je zmaga na Pokalu Amerike.