Preden se odločimo za nakup čolna, imamo vedno "prijeten" problem - problem odločitve. Kaj naj kupimo?  Z vsakim pretečenim letom postajajo napihljivi čolni vedno bolj popularni. Naj bo to razmišljanje o ByBoat-u za vašo jahto, ali za ribarjenje oz. smučanje na vodi, kanu, športni "cruiser" čoln ... čoln za potapljanje ali profesionalni čoln - za reševalne situacije ... ali pa preprosto družinski čoln.

Vsako leto se več in več navtičnih navdušencev odloča za napihljivi čoln. Statistike pravijo, da napihljivi čolni zajemajo že 10% celotnega parka - v kategoriji čolnov, kar je 3x več kot pred 10imi leti. Skrivnost uspeha se skriva v sami naravi napihljivih čolnov. Danes poznamo na svetovnem trgu vrsto različnih tipov čolnov.

Torej, pri nakupu moramo biti pozorni pri naslednjih kategorijah:

- obliki trupa: zložljivi čolni ali čolni s trdim dnom
- tipu materiala: HYPALON ali PVC
- tipu tal in spodnjega dela: Trdo dno ( steklena vlakna ali aluminij ) , lesene deske, napihljivo dno
- glavnemu namenu: barke , tenderji , športni čolni , prof. čolni (heavy-duty), luksuzni čolni , itd.

Z izbiro enega segmenta iz vsake kategorije lahko tako izberete čoln, ki si ga želite, ki bo služil vašemu namenu, predvsem pa čoln s katerim boste uživali v navtičnem svetu. Vendar, kako?

Brez skrbi, vsaka težava ima vedno svojo rešitev; v tem primeru - gumenjake GRAND. Proizvajalec ponuja RiB in zložljive čolne od 2,10m pa vse do 8,5m. S svojo kakovostjo in vrhunsko tehnologijo pa nam ob nakupu ponuja do kar 5 let garancije! Tudi letos bomo imeli možnost spoznati in si ogledati več kot 15 različnih modelov gumenjakov GRAND na letošnji izvedbi INTERNAUTICE 2016. Generalni uvoznik za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Črno goro in Kosovo je slovensko podjetje Moto-Nautika d.o.o., ki ima svoj prodajni salon v Miklavžu pri Mariboru z največjo zalogo gumenjakov v Sloveniji!

Svoj sanjski gumenjak lahko poiščite na spletnem naslovu -  www.grandboats.si.