V četrtek se je v bližini Pulja (Pula) naglo pričela potapljati potapljaška ladja, ki je na potapljanje peljala 17 potapljačev.

Potapljaška ladja, ki je imela na krovi 17 potapljačev iz Italije, Nemčije, Danske in Hrvaške,  je v četrtek dopoldne odplula na potapljaško turo v bližino Pulja. Ob 13.30 uri, ko so se nahajali približno 6 nmi od luke, se je ladja začela potapljati. Nemudoma so poklicali center za reševanje, ki je pričelo z reševalno akcijo in obvestilo vsa plovila v bližini, da bi lahko priplula na pomoč. Proti javljeni poziciji sta odpluli dve plovili Pomorske policije. Klic v sili je prejela tudi ribiška ladja Bendžo, ki je bila v trenutku nesreče najbliže. Že ob 14.10 uri so pripluli na kraju nesreče. Vseh 17 potapljačev je plavalo v morju v bližini potapljajoče se ladje, kapitan plovila, pa je še vztrajal na premcu plovila, ki se je takrat še nahajal nad vodo. Kmalu za tem je priplula še druga ribiška ladja ter plovilo Pomorske policije. Vsi so pomagali potapljačem, da so se povzpeli na krov policijskega plovila. Vsi potapljači in člani posadke so nezgodo preživeli brez telesnih poškodb. S plovilom Pomorske policije so jih odpeljali nazaj puljsko luko od koder so tudi izpluli.

Po do sedaj zbranih podatkih je potonila potapljaška ladja dolga 10,5m, ki je v lasti hrvaškega podjetja. Lastniku plovila so naložili komercialno dvigovanje plovila in vleko do najbližje luke. Kaj je bil vzrok potonitve plovila še ni jasno.

Vir: MMPI, slika je simbolična