Lowrance StructureScan® 3D je nova naprava, ki bo olajšala plovbo ter ribičem pomagala odkriti skrivne kotičke, ker se skrivajo ribe.

StructureScan 3D je poseben sonar, ki omogoča prikaz morskega dna, njegovo strukturo in prikaz rib v tridimenzionalni tehniki. Sonar skenira morsko dno in strukture na njem, ter iz zbranih podatkov izdela visoko kvalitetno sliko. Na zaslonu, ki je občutljiv na dotik,  prikazuje 180 stopinjski pogled na morsko dno. Z enostavnim premikom na zaslonu, lahko izberemo poljubni zorni kot pogleda.

Kako deluje sistem?

StructureScan 3D uporablja sonar z več žarki. S pomočjo obdelave prejetih podatkov, naprava izdela visoko kvalitetno sliko podvodnega terena, jo shrani v obliko, ki jo lahko prikazujemo v treh dimenzijah. Tako lahko izbiramo poljuben pogled na teren. Na primer iz ptičje perspektive, prerez izza plovila, pogled od strani ali poljubna kombinacija treh. Naprava učinkovito deluje vse do globin 100m in do 200m levo in desno od plovila.

V napravo je vgrajena tudi tehnologija SelectScan, ki avtomatsko identificira predmete. Označi jih s sencami oziroma z barvo, ki je najbolj kontrastna prikazani podlagi dna, ter omogoči enostavno prepoznavanje tarč.

Ribiči si bodo s pomočjo novega sonarja lažje predstavljali konfiguracijo terena in določili lokacije najbolj primerne za ribolov. Prikaz slike je možen na vseh fishfinderjih ali chartploterjih Lowrence HDS Gen3. Cena modula se giblje okrog 1000,00 EUR.

Delovanje sistema si lahko ogledate v spodnjem videu: