Suzuki je za letošnjo sezono pripravil prenovljeno paleto motorjev z močmi med 4 in 6 KS. Vsi trije modeli DF6A, DF5A, DF4A se lahko pohvalijo s prvim mestom v svoji kategoriji.

Izvenkrmne motorje Suzuki pozna prav vsak. Za letošnjo sezono so prenovili serijo manjših motorjev, ki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi pred konkurenco. Poudariti moramo, da so lažji, zanesljivi, delujejo izjemno tiho, so enostavni za uporabo in vzdrževanje.

Teža novih modelov znaša le 23,5 kg (dolga noga 24,5 kg). Vanje so vgradili številne inovacije in prenovili ergonomiko. So lahki in zaradi dveh ročev, enostavni za prenašanje. Prenovljen je sistem za dvigovanje in nagibanje noge motorja. Nov je sistem podmazovanje motorja in dotok goriva. Zato jih lahko shranjujemo in transportiramo v kar treh različnih položajih, kar do sedaj ni bilo mogoče. Dodali so oljni filter, ki je edinstven v tem razredu.

Nov je sistem dotoka goriva. Izveden je tako, da ni potrebno načrpati goriva v cev za dotok motorja, preden želimo motor prižgati.

Ključna prednost motorjev Suzuki je nedvomno tudi njihov tih in miren tek. Zaradi posebnega položaja pogonske gredi, se bat v cilindru premika bolj tekoče zaradi česar motor manj vibrira. Za dodatno zmanjšanje prenosa vibracij z motorja na roko krmarja, so krmilno ročico in ročaj motorja oblikovali povsem na novo.

Motorji se lahko pohvalijo tudi z izjemno vzdržljivostjo. Suzuki pri izdelavi uporablja edinstven sistem za zaščito materialov proti koroziji. Zaščito nanašajo direktno na površino aluminija, ki prihaja v stik s slano vodo.

Več informacij o motorjih Suzuki pri generalnem uvozniku As-Boats d.o.o. www.as-boats.si, tel.: +386 2 608 41 41