Pred otokom Vis se je včeraj zgodila huda pomorska nesreča. Za poškodovane so morali organizirati helikopterski prevoz do bolnice v Splitu.

Včeraj okoli 14.00 ure je prišlo do težke pomorske nesreče na severovzhodnem delu otoka Vis. Sedem in pol metrov dolg gumenjak s183 kW motorjem je s polno hitrostjo trčil v premec 13 metrske jadrnice. V času nesreče je bilo na gumenjaku šest švedskih turistov in hrvaški voditelj čolna. Na jadrnici, ki je v lasti hrvaškega čarterskega podjetja, je bilo šest belgijskih turistov, za krmilom pa je bil hrvaški skipper. Vsi potniki na gumenjaku so pri trku utrpeli težje telesne poškodbe. Ena članica posadke je utrpela težje poškodbe glave, dva moška pa več zlomov reber in ključnice. Trije člani posadke so bili leže telesno poškodovani.

Po trku je jadrnica sama odplula v luko Vis. V levem premčnem delu je poškodovan trup in jadrnica ni več varna za plovbo. Gumenjak je takoj po nezgodi odplul v luko Hvar, kjer so oskrbeli ponesrečence. Ker so bili težko poškodovani, so ob 18.05 uri organizirali helikopterski prevoz v klinični center v Splitu.

Vir: MMPI.hr