V nedeljo je nenadno poslabšanje vremena povzročilo navtikom številne preglavice.

Ob 13 uri sta dva jadralca na 3,5m dolgem trimaranu izgubila kontrolo nad plovilom. Odneslo ju je na skalnato obalo pri zalivu Artatore. S skokom v vodo sta se rešila s plovila in odplavala na bližnjo obalo. Trimaran je nasedel. Reševanje plovila sta organizirala sama, ko se je vreme umirilo.

Le nekaj minut kasneje so v centru za pomoč prejeli klic, da v bližini zaliva Zabojci na otoku Mali Lošinj pluje gumenjak brez posadke. Jadrnica, ki je plula mimo, je uspela gumenjak ujeti in ga potegniti v luko Mali Lošinj. Ugotovili so, da je lastnik gumenjaka kazahstanski državljan S.D. star 43 let. Med plovbo je padel v vodo. K sreči ga je kmalu iz vode rešil hrvaški državljan, ki je plul v bližini.

Plovilo z imenom Hunter je ob 13.30 uri iz vode rešilo štiri člane posadke najetega pedolina. Le ti so povedali, da pogrešajo petega člana posadke. Peterica je namreč iz zaliva Povljana na otoku Lošinj izplula s pedolinom. Zaradi še neznanega razloga so vsi končali v vodi, pedolin pa je odnesel močan veter. Iskanja petega člana posadke je pričela Pomorska policija. Kmalu za tem so zopet prejeli klic z ladje Hunter, ki je sporočila, da je peti član posadke sam priplaval na obalo in ni poškodovan.

Na področju Zadra so morali reševalci posredovati trikrat. Najprej so reševali deskarja, ki ga je močan veter nosil preko Pašmanskega kanal. V akcijo reševanja se je vključilo več plovil. Izmučenega je rešilo plovilo lokalnega čarterskega podjetja in ga nepoškodovanega pripeljalo nazaj na obalo. Turistična ladja Plima je v močnem vetru med otokom Molat in Vir ostala brez pogona. Na krovu je bilo 70 potnikov. Na lokacijo so poslali reševalno plovilo, v pripravljenosti, pa sta bili še dve drugi plovili, ki bi prevzeli potnike ladje, v kolikor je nebi uspeli pravočasno popraviti. K sreči je posadki ladje uspelo okvaro pogona odpraviti in so se lahko sami vrnili na obalo.

Zadnja reševalna akcija je potekala ib 18.05, ko so morali člani Luške kapitanije Zadar izpluti proti Punta Skali. 20 letni deskar V.B. je ostal brez moči. Močan veter ga je nosil na odprto morje. K sreči je pomoč priplula pravočasno, ga rešila ter prepeljala nazaj na obalo.

Vir: MMPI