V okolici Šibenika pluje jahta Pelorus v lasti šejka Abdullaha bin Zayed Al Nahyana.

Jahto Saudskega šejka Abdullaha bin Zayed Al Nahyana so v ponedeljek opazili pred Šibenikom. S to 115m dolgo lepotico so se zasidrali pred Šibeniško luko in plažo Banj. Odrasli so naredili nekaj posnetkov mesta, mlajši člani posadke pa seveda selfije (sebke).

Jahta Pelorus je bila zgrajena leta 2003 v ladjedelnici Lurssen. Naročnik je bil poslovnež iz Saudske Arabije. Takoj ko je jahta zaplula, jo je kupil razvpiti ruski milijarder Roman Abramovič. Ko se je leta 2009 ločil, je jahta pripadla bivši soprogi Irini Abramovič, ki pa jo je leta 2011 prodala za 300.000.000 USD ameriškemu filmskemu producentu Davidu Geffenu. Geffen velja za enega najbogatejših ljudi v svetu zabave. Vreden naj bi bil preko 5 milijard USD. V lanskem letu se je jahte naveličal in jo prodal šejku Abdullaha bin Zayedenu bin Sultanu Al Nahyanu, ministru zunanjih zadev Združenih Arabskih Emiratov. Njegov oče Zayed bin Sultan Al Nahyan je bil emir Abu Dhabija in ustanovitelj Združenih Arabskih Emiratov. Šejk Abdullaha bin naj bi bil vreden 150 milijard USD.

Jahta Pelorus, bo še kakšen dan plula v okolici Šibenika in Prukljanskega jezera. Verjetno pa jo bomo v naslednjih dneh videli še v katerem drugem skritem kotičku Jadrana.

Vir: http://mok.hr/