Iz nemške ladjedelnice Hanse prihaja nova lepotica, ki postavlja nove standarde pri gradnji in oblikovanju plovil. Vanjo so vkomponirali številne novosti in inovacije.

Nova Hanse 588 je jadrnica prihodnosti. Je odlična kombinacija izjemnih jadralskih sposobnosti in udobja. Ima izjemno jadrevje, visok jambor in kot so jo sami imenovali Tiha lastniška kabina v kateri bo lastnik užival in se sproščal v miru.

Jadrnica ima elegantne in prepoznavne linije. Že na prvi pogled je jasno da gre za jadrnico iz ladjedelnice Hanse. Krov je nizek in športen a kljub temu eleganten. Notranjost je izjemno prostorna in predstavlja nov trend pri oblikovanju plovil.

Tiha lastniška kabina

Novost, ki bo razveselila številne lastnike jadrnic, je nov način izdelave trupa jadrnice in njegove izolacije. Pri Hanse so razvili poseben način izolacije sten plovila, ki zagotavlja izjemno zvočno izolacijo, ki je hkrati tudi dobra toplotna izolacija. Z akustično izolacijo je kabina zaščitena pred hrupom iz okolja in zvoki, ki jih proizvaja jadrnica. Lastniško kabino so tako spremenili v izjemen prostor za počivanje in sproščanje.

Salon plovila je centralni del, kjer se zadržuje družina in prijatelji. Da bo druženje kar najbolj lagodno, so izdelali kuhinjo z otokom. Ko otoka ne potrebujemo za kuho lahko postane priročen koktajl bar. Za ljubitelje klasične postavitve kuhinj v obliki črke L, pa je možno plovilo naročiti tudi v tej varianti. Sedežna garnitura je velika. Dva velika kavča v obliki črke U merita 2,15 m v dolžino in omogočata druženje številnim gostom. Na stropu je šest velikih oken, katerih svetla površina meri skoraj 3m2 in v salon prepuščajo veliko naravne svetlobe. Za dober razgled iz jadrnice je na vsakem boku jadrnice nameščeno šest oken. Dva izmed njih sta  v salonu.

Seveda je Hanse 588 najprej jadrnica. Pri oblikovanju plovila so poskrbeli, da so uporabili vse svoje znanje in izdelali plovilo z izjemnimi jadralnimi lastnostmi. Prav tako so uporabili najnovejše tehnologije v gradnji plovil in vgradili sisteme za enostavno upravljanje s plovilom. Plovilo je oblikoval oblikovalski studio Judel/Vrolijk&Co. Linije so čiste in elegantne s športnim pridihom. Na jadrnico so vgradili dvojne pripone. Omogočajo uporabo samo premičnega jib-a za jadranje v veter ali pa uporabo reacherja za daljša jadranja. S pomočjo hidravličnih in električnih pomagal na plovili, lahko jadrnico enostavno upravlja ena sama oseba.

Opcijsko je možno naročiti trdo streho na krmi plovila, ki bo skipperja in posadko ščitila pred soncem in dežjem. Vanj so že vgrajene luči in audio sistem. Da bo jadranje tudi gurmanski užitek, je na krmi dovolj prostora tudi za žar, ki pa ga je potrebno doplačati. Na krmi je prostorna kopalna ploščad, ki jo poganja hidravlika. Ko jo odpremo se za njo skriva garaža, ki je dovolj velika za gumenjak dolžine 3m in je že opremljena s sistemom za spuščanje in dvigovanje plovila.

Tehnični podatki:

- Dolžina čez vse: 17.20 m
- Višina jambora: 25.85 m
- Velikost jader:  272 m2 ( (z jib-om in reacherjem)
- Gennaker: 245 m²
- Motor: Volvo D3-110, 78 kW / 107 KM
- Tipi kobilice: (T kobilica, L kobilica-West Coast, L-kratka kobilicat)
- 72 različnih postavitev interierja

Fotogalerija:  Hanse 588

Uvoznik za Slovenijo: Comit d.o.o., http://www.comit.si/, info@comit.si, +386 (0)1 436 11 82