»All you can ride Windsurf Race« in regata s SUP deskami

Tudi na letošnjo prvo soboto v septembru bo Piranski zaliv poln živopisnih jader – tokrat jadralcev na deski. Piranja, letos organizirana že devetič, bo tudi tokrat združila najboljše slovenske jadralce na deski in vse tiste, ki jih ta šport veseli in zanima, a se z njim ukvarjajo zgolj rekreativno. Gre za največje tekmovanje za jadralce na deski na severnem Jadranu, ki se odvija v vseh vremenskih pogojih. Na sporedu je redno tudi tekmovanje s SUP deskami, veljavno za slovenski SUP pokal, ki je vse bolj priljubljeno med tekmovalci, pa tudi kot prijetna in zdrava rekreacija.

Regata bo v soboto, 3. septembra, potekala v Piranskem zalivu, med Lucijo in Piranom, kjer se bodo, ne glede na vremenske razmere, pomerili jadralci na deski vseh starosti in razredov, med njimi najboljši slovenski jadralci ter gostje iz bližnje Italije in Hrvaške.

Tudi letos bo tekmovalni program popestrilo tekmovanje s SUP-i (Stand-up Paddleboard), ki letos šteje za finale SUP Slovenskega pokala. Po tekmovalnem delu sledi žrebanje nagrad za vse udeležence in tradicionalno odlična zabava z glasbo.

Ob zadostnem številu udeležencev bo organizirana tudi krajša tekma za juniorje.

Dogajanje v JK Pirat in na morju si bo mogoče ogledati tudi v živo prek spletnih kamer na spletni strani www.piranja.si ter na Facebook strani Piranja, kjer je na voljo tudi več informacij o regati.

Ideja Piranje »Med nedeljskim posedanjem v jadralnem klubu Pirat in kramljanjem o jadralskih ter surferskih dogodkih doma in po svetu smo prišli do ideje o organizaciji množične športno družabne prireditve; 'Če obstaja jadralska Barcolana, zakaj bi ne imeli še surferske?' Seveda! V Franciji obstaja regata Defi Wind, ki pritegne več kot 700 jadralcev na deski, s skupinskim štartom, šteje pa šele sedem let. V Sloveniji se po naših podatkih z jadranjem na deski ukvarja več kot 3000 ljudi, večina rekreativno v različnih disciplinah, imajo pa eno skupno lastnost: veselje do športa, morja, aktivnega načina življenja in druženja. Tu je še bližina treh držav, kjer je jadranje na deski zelo priljubljen šport, to so Italija, Hrvaška in Avstrija. Namen prireditve je predvsem oživitev regatnega jadranja na deski, ki je nekdaj pri nas že bilo množično, je pa z leti počasi zamrlo,« povedo člani JK Pirat, ki so pred šestimi leti organizirali prvo Piranjo, ki danes slovi kot eden tistih najprijetnejših jadralskih dogodkov, na katerih je udeležba obvezna.

PROGRAM PIRANJE 2015 – SOBOTA, 5. SEPTEMBER

8.00-10.00: Prijave na regato
12.00: Predviden štart regate za jadralne deske
16:00: Predviden štart za SUP
16.30: Pogostitev za vse udeležence
17.30: Razglasitev rezultatov
19.00: Žrebanje nagrad in zabava