Na severnem delu luke Pulj, na otoku Sv. Katarina, bi morala že pred leti zrasti nova marina z imenom Marina Resort Pula.

Hrvaška vlada je začela z zbiranjem ponudb za koncesijo že leta 2012. Prejeli so le dve ponudbi. Podjetje Stangl Consult Gmbh c/o Revivisco, d. o. o. je žal poslalo nepopolno ponudbo, zato je razpis dobilo podjetje Kermas Istra d.o.o. Koncesijsko dovoljenje je bilo naprej izdano za šest let, ta teden pa ga je Hrvaška vlada podaljšala na osem let.

Po izdaji razpisa in prejemu ponudb, je bilo celotno področje otoka Sv. Katarina – Monumenti razglašeno za kulturno področje, kar je spremenilo pogoje za gradnjo nove marine oziroma luka za navtične namene. Zaradi tega je bilo potrebno spremeniti prostorske in gradbene načrte, kar je zavleklo pridobivanje gradbenega dovoljenja in pričetek del. Prav tako je bilo naknadno ugotovljeno, da je potrebno zgraditi novo dovodno infrastrukturo do marine v dolžini 3,5 km, kar podraži investicijo za približno 10 mio HRH (1,5 mio EUR).

Kdaj se bodo pričela dela in kdaj bo marina zgrajena, še ni jasno. Podaljšanje trajanja koncesije je mogoče eden prvih korakov, da se bo ta 46 mio EUR vredna investicija končno pričela!