V četrtek 20.10.2016 se je zaključil prvi del letošnjega izbora Skipper leta 2016. Za letošnji naziv je bilo nominiranih kar 50 slovenskih skipperjev. Deseterica tistih, ki je prepričala največ članov svojih posadk, se je uvrstila v finale.

Letos poteka že 4. izbor Skipper leta, katerega namen je popularizacija plovbe tako na motornih plovilih kakor tudi na jadrnicah. Za varno plovbo so odgovorni skipperji, ki kljub užitkom prevzemajo nase odgovornost za varno, zabavno in doživetij polno plovbo. Da njihovi dosežki ne ostanejo anonimni, bomo najbolj odmevnih deset spoznali na finalnem izboru Skipper leta 2016, ki bo 10.11.2016 ob 19.00 uri na Laguni, mestna plaža, Dunajska 270, Ljubljana (gostilna Štern).

Med letošnji finalist so tako rekreativni skipperji, taki ki se redno udeležujejo regat in pa celo  zmagujejo na največjih regatah v Jadranu. Med deseterico je tudi ena skipperka.

Pa poglejmo kdo so letošnji finalisti

Nike Kunaver je o sebi napisala: »Ne vem, če sem se odločila postati skipper. Preprosto tako je...od majhnega sem jadrala z družino, potem s prijatelji... resnično ljubim morje in jadrnice in vse kar je z njima povezano...to mi pomeni največjo svobodo in najboljši umik iz vsakdanjega vrveža.« Več o njej si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/515, kjer lahko zanjo tudi glasujete.

Marko Kadunc je na vprašanje zakaj je postal skipper odgovoril: »Drugega mi ni preostalo. Morje, ljudje, galebi, ribe, delfini, barke, jadra in veter dobijo tako čisto nov pomen!« Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/504, kjer lahko zanj tudi glasujete.

Stanko Užmah se lahko pohvali z zmagami na regatah. Največja zmaga je njegova promocija jadranja, ter generacije mladih jadralcev, s katerimi je prehodil pot od prvih jadralskih korakov, do velikih tekmovanj. Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/512, kjer lahko zanj tudi glasujete.

Mitja Kump je vesten in zanesljiv morjeplovec. Letos je jadral na številnih regatah, lahko pa se pohvali tudi z dobrim ulovom. Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/516, kjer lahko zanj tudi glasujete. 

Gorazd Ferk se je odločil, da postane skipper, ker je bilo pomivanje posode, kuhanje in drgnjenje politega, polnega drobtin ter od pepela umazanega kokpita na barki nekaj najbolj groznega. Kot skipper se je načeloma vsega tega lahko izognil.  Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/518, kjer lahko zanj tudi glasujete. 

Tomaž Pelko je že dvakrat prejadral ocean. Na vprašanje, zakaj se je odločil, da postane skipper je dejal « Morje je preveč lepo, da ga ne bi delil z drugimi. Kot skipper lahko svoje izkušnje prenesem tistim, ki jih to zanima.« Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/542, kjer lahko zanj tudi glasujete. 

Blaž Repe ostaja skromen. Za naziv ga je nominiral kolega Aleš Vukovič, ki zanj pravi: »To pa je en taprau desc med valovi :) Potem, ko je lastnoročno zrihtal kup stvari na izposojeni barki, popravil vse kar se štromarskih problemov tiče je potem še svojo predrago peljal na Sušac (ker si je tako zaželela). Da o (ribo)lovskih "podvigih" sploh ne štartam :D« Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/549, kjer lahko zanj tudi glasujete.

Toni Božič je o sebi dejal: »Morje neskončno občudujem. Ta širna planjava me s svojo lepoto izpolnjuje, obenem pa me navdaja z nekakšnim strahospoštovanjem. Ni mi nerodno priznati, da se ga tudi bojim, kadar se razjezi. Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/551, kjer lahko zanj tudi glasujete.

Dušan Puh. O njem verjetno ni potrebno izgubljati besed. Je motivator in vzornik mnogih jadralk in jadralcev, jadralska legenda, olimpijec, ... v zadnjih 15. letih z Velikim Viharnikom zmagovalec 95% regat, ... v letu 2016 z jadrnico Adriatic Europa na 13 regatah 11 absolutnih zmag. Nekaj njegovih dosežkov si lahko preberete na http://www.skipperleta.com/nominations/555, kjer lahko zanj tudi glasujete.

Rok Krivic pravi da je »Resen za službo, nor za družbo! Vedno, ko so me spraševali kaj bi rad počel v življenju je bil moj odgovor povezan z morjem in seveda jadranjem, pošalim se celo, da ko bom velik bom Pirat.« Več o njem si lahko preberete na: http://www.skipperleta.com/nominations/622, kjer lahko zanj tudi glasujete.

Vsi finalisti so zbrani na naslednji povezavi: http://www.skipperleta.com/glasovanje/nominacije. Izkažite jim svojo podporo in glasujte za svojega favorita. Vsak dan lahko oddate en glas. Glasovanje poteka vse do zadnjega dne finalnega izbora 10.11.2016 do 12.00 ure. Kdo bo letošnji zmagovalec bomo izvedeli isti dan ob 19.00 na razglasitvi Skipper leta 2016.

Se želite udeležite podelitve naziva Skipper leta 2016?

Ker bo vstop na podelitev možen le z vabilom, nam na mail alaris@alaris.si sporočite vaše ime in priimek, ter število oseb, da vam pošljemo potrebno število vstopnic.