Iz skupine Ferretti so sporočili, da so pričeli graditi prvo jahto Riva, ki bo v dolžino merila 50m.

Gradnja nove superlepotice se je pričela ta mesec v ladjedelnici v Anconi. Jahta bo imela 4 krove. Gostila bo lahko do 12 gostov. Na glavnem krovu bosta glavna in ena VIP kabina. Štiri druge VIP kabine bodo na spodnjem krovu, kjer bodo tudi 4 nekoliko manjše kabine, ki bodo na voljo posadki. Na krmi bo velika plaža namenjena sproščanju ter garaža za pomožno plovilo Williams Diseljet 625. Premec bo namenjen bivanju, del pa bo zavzemala druga, manjša garaža, v kateri bo shranjen reševalni čoln.

Jahta bo nudila enkratno izkušnjo vsem gostom. Bo udobna in elegantna, kot smo navajeni pri plovilih, ki prihajajo iz te ladjedelnice zadnjih 175 let. Nova Riva je vrhunski navtični dosežek. Tako tehnološko kakor oblikovalsko. Vgrajene bo imela najnovejše tehnologije in bo sigurno vzbudila željo marsikaterega gosta, da si bo v prihodnosti zaželel imeti ravno jahto iz njihove ladjedelnice.

Pri oblikovanju je sodelovala ekipa Officina Italiana Design, oblikovalski studio Maura Michelia in Sergia Berette ter Riva SYD Engineering. Jahta bo zaplula v letu 2018.