Očitno se je navtična sezona pričela. Kljub lepemu vremenu, sta se na hrvaški obali v enem dnevu zgodile kar dve pomorski nesreči.

Kljub temu, da je bila sobota prvi april, pa ni šlo za potegavščino. V lepem vremenu sta nasedli kar dve ladji. V zgodnjih popoldanskih urah, so v reševalnem centru Šibenik prejeli nujen klic, da je na otoku Murter nasedlo plovilo. Na lokacijo Podraduč, na severozahodni strani otoka, je izplulo plovilo Luške kapitanije Murter. Na obali so našli nasedlo ribiško ladjo »Rom«. K sreči v nesreči nihče izmed članov posadke ni utrpel poškodb, niti ni prišlo do onesnaženja morja. Po zaslišanju dveh članov posadke, so ugotovili, da je ladja nasedla zaradi utrujenosti kapitana. Nasedli naj bi ponoči okrog 2.30 ure. Ladjo so še isti dan potegnili nazaj v morje in odvlekli v Marino Vinici, kjer bodo sanirale poškodbe.

Ob 14:55 uri so drugi nujen klic prejeli iz Jelse na otoku Hvaru. Sporočili so, da naj bi na otoku Ščedro nasedla večja ladja. Na pozicijo je izplulo službeno plovilo Luške kapitanije Split. Na severni strani otoka, v bližini zaliva Porat, so našli nasedlo potniško ladjo  »Zlatni Žal« s tremi člani posadke, ki niso bili poškodovani. 33 m dolga potniška ladja je s premcem nasedla na otok. Zaradi trčenja v skalnato obalo, se je trup ladje poškodoval. K sreči v trup ni pričela vdirati voda.

Ladja naj bi nasedla zaradi nespametne plovbe kapitana. Luška kapitanija Split je izdala nalog za komercialno reševanje ladje, ki je v privatni lasti.