Področje Zadra je bogatejše za bencinsko črpalko. V zalivu Vela Lamjana na otoku Ugljan se je odprla plavajoča bencinska črpalka.

Področje Iškega, Ravskega in Srednjega kanala, med otoki Ugljan, Pašman in Dugi otokom, je poleti navtično zelo obljuden. So glavna plovna pot med otoki Silba, Olib, Molat, Ist in Nacionalnim parkom Kornati. Celotno področje je imelo na voljo samo eno bencinsko črpalo v Zaglavu na Dugem otoku. Zaradi obremenjenosti, je bilo med sezono potrebno na gorivo čakati tudi uro ali več.

Podjetje Brala je zato v zalivu Vela Lamjana odprlo novo plavajočo bencinsko črpalko. Nudijo dieselsko gorivo in plavi diesel, ki je namenjen ribiškim ladjam. Bencina žel ni možno dobiti. Črpalka obratuje vsak dan med 7.00 in 20.00 uro in bo zelo dobrodošla vsem navtikom, ki plujejo s severozahoda proti jugovzhodu. Veseli je bodo tudi tistim, ki so skozi prehod Mali Ždrelac vračajo s Kornatskega otočja proti marinam Sukošan, Zadar in Biograd, kjer so bencinske črpalke ob koncih tedna zaradi številnih čarterjev izjemno obremenjene.  

Plavajoča bencinska črpalka podjetja Brela ustreza vsem veljavnim standardom za točenje goriva. Poskrbljeno je za zaščito okolja in varnost. Črpalka je opremljena z vsemi sistemi za zaščito pred izlitjem goriv in olj ter zaščitnimi pregradami v primeru izlitja.

Podatki o črpalki na tej povezavi.