V belgijskem Nieuwpoortu je med 19. in 24. julijem 2017 potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v razredu laser 4.7., kjer so Slovenijo med 235 jadralci iz 45 držav zastopali Janez Zabukovec, Klemen Petrovič in Peter Milivojevič, vsi člani JK Jadro Koper.

Naši mladinci so se na začetku prvenstva držali v prvi polovici. Po končanih kvalifikacijah se je 235 jadralcev razdelilo v štiri skupine: zlato, srebrno, bronasto in emerald. Najbolje se je odrezal Janez Zabukovec, ki je v srebrni skupini osvojil 47. mesto, v bronasti skupini pa se je Klemen Petrovič uvrstil na 25. mesto ter Peter Milivojevič na 49. mesto.

Vodja ekipe Matija Čok je po zaključku povedal: “Razmere so bile iz jadralnega vidika odlične, večino dni je veter pihal z močjo 20 vozlov, prisoten je bil tudi relativno velik val in le dva dni nas je zmot(č)il dež. Žal za moje jadralce to niso idealni pogoji, saj se bolje znajdejo v šibkejših vetrovih in mirnejši vodi. Na splošno lahko prvenstvo ocenim kot dobro izkušnjo, predvsem zato, da zdaj vemo, da bo za boljši rezultat potrebno veliko več dela.”