Dobrodošli na največjem hrvaškem in srednjeevropskim navtičnem sejmu na morju - Biograd Boat Show 19.0

Navtični sejem v Biogradu bo danes odprl svoja vrata že 19. leto zapored, kar pomeni, da tega dogodka preprosto ne smete zamuditi. Lansko leto je BBS predstavil preko 300 plovil in gostil več kot 300 razstavljavcev.

Mednarodna razstava navtike, ostaja s svojo dolgoletno tradicijo in predstavlja pomembno priložnost za pregled aktualne navtične ponudbe v regiji, ponuja atraktivne predstavitve novih navtičnih dosežkov na Jadranu in za mnoge obiskovalce pomeni priložnost za zadnji preizkus plovila pred odločitvijo o nakupu.

Med letošnjimi razstavljalci bo ponovno tudi podjetje iz štajerskega dela Slovenije - Moto Nautika, ki se bo predstavila z gumenjaki kanadskega proizvajalca GRAND in italijansko eleganco plastičnih plovil in gumenjakov RANIERI. Prireditev ostaja zvesta svoji dosedanji lokaciji in bo potekala v dneh med 19. in 22. oktobrom 2017, na kopnih in morskih razstavnih površinah Marine Kornati.

Spodaj si oglejte letošnje premiere BBS-a,  slovenskega razstavljalca plovil, podjetja Moto - Nautika.

RANIERI VOYAGER 23S - BBS PREMIERA

Ranieri Voyager 23S je eden prvih predstavnikov luksuzne linije jaht. Občutek centralne konzole je neprimerljiv. Gre za enega prvih čolnov s Hull H.I.S. sistemom in vključuje vse revolucionarne integracije, ki vodijo do novih dosežkov podjetja Ranieri.

H.I.S. je ekskluzivna tehnologija, uporabljena v razvoju trupa in produkciji Ranieri plovil. H.I.S. sistem deluje na princip zračne blazine, ki jo ustvari zrak pod ladijskim trupom. Posledično je krmiljenje s čolnom lažje, omogoča hitrejše pospeševanje, zmanjša porabo goriva in poveča stabilnost ter zmogljivost.

Standardni pripomočki vključujejo merilni goriva, 2 konzoli, samostojno črpalko, mehansko krmiljenje, električno hupo, teleskopsko lestev, vodni rezervoar, rezervoar za gorivo, bel trup, nerjavečo ograjo in še in še.

RANIERI VOYAGER 19S

Če iščete okreten in lahek čoln, bo Ranieri Open Line Voyager 19S zagotovo prava izbira. Dogodivščine kar čakajo, da se podate na njih, pri tem pa vam bo Voyager 19S zagotovo pomagal. Kljub nekoliko krajši dolžini kot Voyager 20, pa lahko tudi ta model s svojo dolžino 5,65m sprejme do 7 ljudi. Povabite svoje prijatelje, krenite iz obale in se prepustite toku. Osnovna oprema tega modela vključuje med drugim oblazinjeno ploščad za sončenje spredaj, navigacijske luči, klop z zložljivim naslonjalom, trup bele barve, teleskopsko lestev, ograditev iz nerjavečega jekla in mehansko krmiljenje.

RANIERI CAYMAN 19 SPORT

Cayman 19 Sport je dokaz, da je prodaja manjših čolnov in izvenkrmnih motorjev še vedno v porastu

Podjetje Ranieri International je zaslovelo že s svojimi odprtimi čolni, s kabino ali brez, sedaj pa so znani tudi po celotni liniji napihljivih čolnov s trdim dnom. To je gumenjak za vsakogar, saj ga lahko poganjate tudi z motorjem z le 40 KM. Pri izdelavi so se odločili za črno-belo kombinacijo, ki še dodatno poudari športni učinek.

Na prvi pogled je postavitev konzole na sredini precej tradicionalna, prav tako klop na premcu in sončna ploščad spredaj. Toda podroben pregled pokaže izredno funkcionalnost: zadnja klop se spremeni v jedilni del z zložljivo mizo iz krmnega sedeža, medtem ko se sprednja ploščad za sončenje spremeni v še večjo z vstavitvijo dodatne blazine med ležiščem in sredinskim sedežem. Še več, znotraj vodilne postaje je velik prostor za shranjevanje. In ko je že govora o prostoru, na tem gumenjaku ga je ogromno: pod sprednjim delom palube in zadaj pod klopjo. Pametno zamišljene podrobnosti pa se nadaljujejo z napolnjenimi blazinami na obeh straneh klopi, ki služijo kot naslonjala za roke in ogrodje vetrobrana, ki se uporabi kot držaj na obeh straneh gumenjaka.

GRAND GOLDEN LINE G650 Black Edition

Šestinpolmetrski GRAND-ov čoln je plod lastnega razvoja in kombinacija izjemnega oblikovanja ter odličnih plovnih lastnosti, ki postavljata nove standarde in enkratne funkcije pred konkurenco v vseh pogledih.

Golden Line G650 je napihljiv čoln s trdim dnom iz poliestra, katerega oblikovna značilnost je HSN sistem trupa, ki se razlikuje od običajnih po dvignjenem boku trdnega trupa, na katerega so potem pritrjeni tubusi. Tubusi so črne barve in so premera 55 centimetrov, kar zagotavlja mirno plovbo in ne nazadnje tudi udobno sedenje na tubusih. G650 je zasnovan na elegantnih linijah s pridihom modernega dizajna. Prav posebej je oblikovano sedišče na krmnem delu v obliki črke U, kar je izjemno na tej dolžini plovila. Sedišče vključuje eno krmno klop in dve stranski sedišči, pod katerimi je ogromno prostora za shranjevanje. Celotno oblazinjenje je v oranžno sivi kombinaciji, kar daje gumenjaku še posebej atraktiven videz.

Grand Golden Line G650HGLF je izjemno kvalitetno izdelano plovilo, kjer so proizvajalci mislili na veliko število malenkosti, ki delajo čoln konkurenčen. Veliko skladiščnih prostorov, ki so odlično obdelani in predvsem suhi, so gotovo njegova prednost. Prav tako močna nerjavna ograjica v premčnem in krmnem delu. Udobna krmna klop in dobro zaščitena krmarska konzola bosta prav tako zadovoljila krmarja tega čolna. Pri naročilu in izdelavi tega čolna je morda največja prednost ravno fleksibilnost. Na voljo je namreč veliko opcij notranje opreme.

GRAND Golden Line G500

Grand Golden line 500 je novejša različica najprestižnejše linije kanadskega izdelovalca napihljivih čolnov. V družino prinaša kar nekaj novosti, boljše plovne lastnosti, večjo izbiro barvnih kombinacij in zavidljivo prostornost ter udobje. Na pogled zelo privlačen in hiter družinski čoln omogoča hitre premike do hitrosti nad 40 vozlov ali 75 km/h.

Gumenjak Golden Line G500 je namenjen jahanju valov in doživljanju morja na svojevrsten način. Veseli ga bodo vsi, ki radi smučajo na vodi s smučmi ali desko, lovijo ribe ali pa zgolj uživajo v adrenalinsko hitri plovbi. G500 je lahko pravi športnik. Nanj lahko namestimo motor z močjo do 115 KM, kar ga bo pognalo do visoke hitrosti.

Pri oblikovanju niso pozabili na najbolj pomembno, varnost. Plovilo je eno najbolj varnih plovil pri tej dolžini. Za doseganje visokih hitrosti je izdelan iz lahkih materialov vendar z močno strukturo, ki bo brez težav prenašala tudi najbolj zahtevne pogoje. Za stabilnost plovbe ima trup obliko globokega V. Kot je značilno za gumenjake Grand ima tudi serija Golden line značilne stopnice vgrajene na konce tubusov. Ti omogočajo enostaven dostop na krmo plovila ter dostop do vode.

Grand Golden Line 500 predstavlja pravi kompromis med prostornostjo in dolžino. S petimi metri dolžine nudi dovolj prostora za vso družino tudi na sidru. Kompakten in varen čoln, dobre plovne lastnosti, sodoben in eleganten videz ter kvalitetna izdelava so lastnosti, ki bodo zagotovo prepričale marsikaterega novodobnega kapetana, željnega hitrih premikov in preprostega rokovanja.

Potrdite svojo prisotnost in izkoristite čudovit konec tedna za obisk navtičnega sejma. Več informacij, lokacijo razstavne površine in še več - najdete na Facebooku: https://www.facebook.com/events/348875902191230/

V kolikor imate dodatna vprašanja, lahko pišete na email naslov: marketin@moto-nautika.com

Se vidimo v Biogradu!