Ikonična jadrnica z imenom Black Pearl (črni biser), o kateri je bilo do sedaj znanega bolj malo, bo kmalu prešla v roke svojega lastnika. V naslednjih tednih bodo opravili še zadnje teste na vodi, nato pa jo bo lahko  z elegantno lepotico zajadral lastnik.

Jadrnico, ki v dolžino meri 106,5 m so zgradili v ladjedelnici Oceanco. S svojo dolžino so bo vpisala na seznam največjih super jaht sveta. Projekt je bil prodan že lata 2012, sedaj pa bo končno jadrnica zaplula s polnimi jadrni. Pri oblikovanju so sodelovali največji svetovni navtični arhitekti in oblikovalci. Med njimi so bili Dykstra Naval Architects, Ken Freivokh, Nuvolari Lenard, BMT Nigel Gee in Gerard P. Villate. K projektu so prispevali vsa svoja strokovna znanja in prevzem plovila bo sigurno najbolj težko pričakovan prevzem v letošnjem letu.

Black Pearl ima tri krove. Izdelana je iz železa in aluminija. Pri širini 15m je njena notranja prostornina 2.980 GT. Ima šest kabin v katerih se lahko namesti 12 gostov. Za pogon skrbita dva MTU 12V2000M72 dieselska motorja, ki jo lahko poženeta do hitrosti 17,5 vozla. Hitrost plovbe z vetrom bo višja. Pri ugodnem vetru bo jadrnica lahko plula s hitrostjo 30 vozlov. Jadrnica ima vgrajen poseben sistem za pridelavo električne energije. Ko bo s pomočjo vetra dosegla primerno hitrost, bodo propelerji poganjali električne generatorje. Lopaticam propelerjev je možno spreminjati naklon in s tem regulirati pridelavo elektrike. Plovba preko oceanov bo zaradi tega sistema možna brez porabe dieselskega goriva. Zgrajena je po standardih registra Lloyd, plula pa bo pod zastavo Kajmanskih otokov.

Tehnični podatki:

  • Dolžina čez vse: 106,5 m
  • Širina: 15m
  • Površina jader: 2877 m2
  • Višina nad morjem: 75 m
  • Ugrez: 7m