V torek, 12. junija so organizatorji mednarodnega salona plovil, karavaninga in zelene energije, BONACA 2012, pripravili prvo novinarsko konferenco.

V Kopru je novinarje pred Bonaco pričakalo neurje s tramontano in točo, ki pa ni uspelo pokvariti razpoloženja med zbranimi novinarji.

Na novinarski konferenci so podžupan Mestne Občine Koper Danijel Cep, direktor podjetja Bonaca d.o.o.Tadej Puntar in vodja projekta karavaning Rok Vizovišek zbranim novinarjem predstavili salon in njegove glavne smernice ter želje in pričakovanja na posameznih področjih.

Na področju plovil zagotovo velja omeniti veliko število razstavljenih plovil, jadransko sejemsko premiero nove jadrnice Elan Impession 494, jadralni regati Bonaca Garmin Cup in Max Cup ter veslaško regato osmercev Bonaca 2012.

V sklopu karavaninga bo ob sejmišču postavljen karavaning park za vse, ki bodo prišli z lastnimi avtodomi in bo obiskovalcem vsak dan nudil obilo dogajanja in zabave. Na področju zelene energije si bodo obiskovalci lahko ogledali električna in ostala ekološka plovila in vozila ter vse novosti, ki jih ta energija prihodnosti prinaša.

Sejem, ki bo potekal med 18. in 23. septembrom bo s svojo atraktivno postavitvijo vzdolž koprske obale od Mandrača po vsej Semedelski promenadi zagotovo presegel vse obstoječe sejme na tega tipa. S svojim konceptom bo pozitivno doprinesel tako k turistični ponudbi kot tudi k obisku in širši prepoznavnosti celotne regije.

Tako sejem kot tudi bogato obsejemsko dogajanje, ki ga napovedujejo organizatorji obetata to jesen svež veter na slovenski Obali.

Novica o novi in drugačni jesenski mednarodni prireditvi na Jadranu, Bonaca 2012, se uresničuje. Organizatorjem Bonace 2012 je kljub težkim časom za razstavljavce in organizatorje tovrstnih sejemskih prireditev, uspelo pripraviti vse, da se bo v času med 18. 9. in 23. 9. 2012 v Kopru odvijala največja letošnja mednarodna sejemska prireditev na Jadranu in ena največjih do sedaj na sploh. Prvič v zgodovini  sejmov pri nas bomo priča salonu velikih dimenzij, postavljenim v samo središče obmorskega mesta. Salon, ki se bo razprostiral od Mandrača pa vzdolž celotne Semedelske promenade, bo s preko 600 m obalnega pasu in več kot 25.000 m2 razstavnih površin, tvoril edinstveno in do sedaj na Jadranu še nikoli videno sejemsko kuliso. Razstavljavci in obiskovalci bodo lahko tako uživali na enem najlepših sejemskih prostorov daleč naokoli.

Kaj prinaša Bonaca?

Z novim inovativnim pristopom je organizatorjem Bonace 2012 uspelo kot prvim združiti pod isto streho kar pet velikih sejmov: Navtika, Karavaning in Kamping, Zelena energija in E-mobilnost, Turizem ter Oprema, sejmov, ki se medsebojno vsebinsko dopolnjujejo in nagovarjajo široko množico razstavljavcev in obiskovalcev. Drugačen vsebinski in organizacijski pristop je pri razstavljavcih naletel na ugoden odziv, zato bodo na Bonaci 2012 vsi, ki kaj pomenijo na svojem področju. S številnimi obsejemskimi prireditvami pa bo poskrbljeno, da na Bonaci 2012 ne bo prostora za dolgčas. V šestih dneh prireditve si bo možno ogledati kar 500 različnih blagovih znamk najpomembnejših domačih in svetovnih razstavljavcev iz posameznih tematskih področij Bonace 2012. Približno 100 plovilom v morju in kopnem se bodo tako pridružila počitniška vozila, vse bolj popularne mobilne hiše, šotori in raznolika kamping oprema. V vsebinskem sklopu »Zelena energija« in »Električna mobilnost v praksi« si bo možno ogledati energijo prihodnosti v uporabni obliki. Energetsko neodvisni bivalni objekti, električni avtomobili, motorji in plovila, bodo poleg številnih razstavnih eksponatov, ki jih uporabljamo tako v navtiki, karavaningu kot v vsakdanjem življenju, le pika na i. Električna ter hibridna vozila in plovila bodo obislovalci v času sejma lahko tudi brezplačno testirali. V sejemskem delu namenjenemu sklopu »Turizem«, se bodo predstavili domači in tuji ponudniki različnih turističnih in vzporednih prireditev, v tematskem sklopu »Oprema« pa razstavljavci raznovrstne opreme za vsakodnevno uporabo, šport in prosti čas.

Spremljevalni dogodki Bonace.

Spremljevalni obsejemski dogodki so že od nekdaj pomemben del sejemskih prireditev, zato bodo v okviru Bonace 2012 ti dogodki še posebej številni, pestri in raznovrstni. Čez dan se bodo spremljevalni dogodki vrstili na več različnih lokacijah.  V tekmovalnem delu Bonace bo organizirana jadralna regata za pokal Slovenije Garmin cup 2012, otroška regata v razredu optimist, premierna mednarodna veslaška regata osmercev, tekmovanje vodnih skuterjev, predstavitev novega športa SUP-a, kite contest show, VIP regate. Na kopnem pa ne bo manjkalo zanimivih razstav, predstavitev novosti in poučnih predavanj, fotografiranje in snemanje TV oddaj za miss earth ter različnih modnih revij.  Ker ima »noč svojo moč« se bo pozno v noč vseh šest sejemskih noči nadaljeval zabavni program z različnimi dogodki in koncerti, ki bodo Bonaci 2012 dali značaj tudi ene največjih zabavnih prireditev v Sloveniji.

Posebnosti Bonace.

Bonaca 2012 prinaša inovativne vsebinske in organizacijske pristope, ki niso namenjeni samo razstavljavcem, pač pa tudi obiskovalcem. Prvič pri nas bodo organizatorji Bonace 2012 za obiskovalce pripravili karavaning park tik ob samem sejemskem razstavišču, namenjen vsem, ki bodo prišli na prireditev z avtodomom ali prikolico. Karavaning park bo lahko sprejel kar 200 različnih počitniških vozil, za prebivalce kampa pa bodo organizatorji poskrbeli, da jim ne bo dolgčas in da ne bodo trpeli lakote in žeje. V času trajanja Bonace 2012 bodo prireditev obiskale tudi tri turistične ladje velikanke, ki si jih bodo obiskovalci lahko po želji ogledali, med tem ko bodo turisti z ladij gostje organizatorjev Bonace 2012. V sredo 19. 9. bo Koper tako obiskala 315 meterska luksuzna ladja Celebrity Silhouette z 2850 potniki na krovu in 1500 člani posadke. V soboto 22. 9. bo v Koper vplula 180 metrska ladja Ocean Princes, v nedeljo 23. 9. pa 214 meterska ladja Thompson Destiny. Za popestritev in posebno atmosfero v okviru Bonace 2012 bo za vsak posamezen dan poskrbela druga država gostja, ki bo obiskovalcem in razstavljavcem približala svojo kulturo, kulinariko in posebnosti. Organizatorji Bonace 2012 pa bodo nenazadnje poskrbeli tudi za brezplačen vrtec, v okviru katerega bo poskrbljeno, da se najmlajši obiskovalci prireditve ne bodo niti za hip dolgočasili med tem, ko si bodo njihovi starši v miru in brezskrbno ogledovali razstavljene eksponate.

Bonaca, sejem prijazen do razstavljavcev in obiskovalcev.

Slogan, ki pomeni obvezo in odgovornost organizatorjev Bonace 2012, in se med drugim uresničuje tudi skozi izredno ugodne najemne pogoje za razstavljavce in simbolične vstopnine za obiskovalce. Mestu Koper in slovenski obali se tako obeta najpestrejši september do sedaj, Bonaca 2012 pa v teh negotovih časih, kjer uspevajo zlasti hrabri, prinaša mir in optimizem, h kateremu lahko svoj del pozitivne energije in vere v prihodnost prispevate tudi vi. 
Skupaj bomo uspešnejši!

Komentarji

Komentarji   

# KAGAMIRAKUL 07:27 14-06-2012
BONACA d.o.o. ima po podatkih Ajpesa 300 !!! Eur bruto prihodka v letu 2011 ????
In to prinaša mir in optimizem.
Ma vaaa....
# MILKA 12:09 19-06-2012
Zanima me kam nas bodo premaknili uporabnike pristanišča v času sejma.
Kje bodo dobili fraj čez 100 privezov?
# HAHAHA 19:52 19-06-2012
Sej ni treba da ima organizator bajne prihodke na papirju. Važna je dobra organizacija, za kar pa so potrebne dobre veze in poznanstva. Podjetje pa je bilo mogoče ustanovljeno ravno zaradi tega, drugače pa so lahko ti isti ljudje že uspešni z drugimi podjetji. Poglej si kakšne prihodke so še ne dolgo nazaj imela nekatera mega podjetja in kje so danes...
# Mare 06:37 28-06-2012
Kolikor vem so partnerji Bonace zelo močna medijska podjetja, ki imajo milionske promete. V Primorskih novicah je pisalo, da grejo plovila iz mandrača v Badaševico za čas sejma.