S 1.3. eNavtika izhaja tudi v angleškem jeziku (eNavtika ENG). V kolikor imate prijatelja iz tujine, ga lahko brez zadrege povabite, da pride do koristnih informacij tudi v angleškem jeziku. Verzija bo nekoliko okrnjena a ponuja večino funkcionalnosti spletne strani. Trenutno ni na voljo »VARNA PLOVA« - članki z nasveti in angleški opisi pri posameznih lokacijah. Vse ostale funkcionalnosti so enake.

Vodnik po Jadranu

Segment Vodnik po Jadranu je bil deležen največjih sprememb. Poleg dosedanjih elementov (marin, luk, sidrišč, gostiln, bencinskih črpalk in zanimivosti) smo začeli dodajati še svetilnike, pomorske oznake, razbitine, ribogojnice, servise, suhe marine in navtične trgovine, mejne prehode in luške kapitanije. Skupno je predstavljenih že preko 1800 točk.

Enostavno iskanje

V delu VODNIK PO JADRANU lahko iščete informacije prikazane na grafični karti. Vse vrste točk so prikazane takoj, ko odprete stran. Če želite pregledati le določene vrste točk (samo marine ali samo gostilne), v okvirju PRIKAŽI izberite samo želen tip točk. V kolikor želite določene točke skriti s karte, jih lahko kliknete v LEGENDI in točke se bodo skrile s karte, Če jih želite ponovno prikazati, kliknite ponovno. (Prikaz na zgornji sliki)

Če želite iskati na podlagi iskalnega niza (naprimer: punat) v okvir ISKANJE vnesite "Punat". Iskalnik vam bo sam ponudil rezultate iskanja s pripisanimi tipi lokacije (marine, luka, svetilni,….). Kliknite na izbrano in prikazale se bodo podrobne informacije o točki. Če želite rezultate le med tipi lokacije marina, izberite v okvirju PRIKAŽI  tip MARINA in na karti se bodo prikazali le rezultati tipa MARINA.

Rezultati iskalnika v delu VODNIK PO JADRANU so le točke, ki so v vodniku. Če želite poiskati posamezno točko tudi med drugimi vsebinami, potem uporabite iskalnik na vrhu spletne strani. Vnesete lahko ime lokacije in iskalnik vam bo poiskal vse vsebine na spletni strani, ki ustrezajo vašemu iskanju. Če na primer vnesete »marina punat«, vam bo iskalnik poiskal vse rezultate, ki ustrezajo. Najprej bodo izpisane točke na karti VODNIK PO JADRANU, nato dogodki v tem kraju ali bližini in nato še članke v katerih govorimo o lokaciji. Rezultati iskanja bodo prikazani z imenom lokacije, regijo ali otokom, kjer se nahajajo in tipom lokacije (marina, luka, gostilna, svetilnik,…) v obliki IME LOKACIJE / OTOK ALI REGIJA / TIP LOKACIJE. Orodje vam bo pomagalo, ker imajo na Hrvaškem številni zalivi enaka imena a se nahajajo na različnih otokih ali predelih obale. 

Z iskalnikom lahko iščete tudi vse lokacije v posamezni regiji ali na otoku. V primeru, da vnesete iskalni niz »RAB«, vam bo iskalnik izpisal vse lokacije na otoku Rab.

Prikaz "V bližini" posamezne lokacije

Prikazi posamezne točke – mikrolokacije

Vsak teden v vodnik dodajamo različne lokacije. V kolikor je za lokacijo posnet videoposnetek, se ta avtomatsko prikaže v okvirju s slikami. Če si želite ogledati videoposnetek zgolj kliknite na gumb »PREDVAJAJ«. Za ogled fotografij, kliknite na enega izmed kvadratkov v sivem pasu, ki je prikazan v desnem spodnjem delu galerije in prikazale se bodo fotografije. S klikom na posamezno sliko, se odpre galerija slik v polni velikosti. Primer: Luka Rab

Podatki o marini, zaščita marin luk in sidrišč pred vetrom in vreme ostajajo enaki, kot so bili, v levem delu strani. V desni del pa smo dodali okvir "V BLIŽINI", pomanjšano karto okolice z vsemi točkami v bližini. S klikom na prikazane ikone, spremenite prikaz na novo izbrano točko. Karta na desni omogoča še več. Če pod karto kliknete na »VETER«, se prikažejo trenutni vetrovi na lokaciji. Prikazana je smer vetra in hitrost z barvno skalo. Kakšni vetrovi bodo pihali v prihajajočem obdobju, si lahko pogledate s premikom drsnika nad karto za poljubno časovno obdobje. Podobno si lahko pogledate tudi morske tokove, oblačnost in temperaturo na področju.

Pod mapo so prikazane tri najbližje lokacije, pri MARINAH, LUKAH in SIDRIŠČIH pa še tri najbližje lokacije, ki nudijo zaščito pred vetrovi, ki je ne nudi zaliv, ki je prikazan. Primer: Luka Rab

V skrajnem desnem delu je prikazana cena prenočevanje v marini, luki ali sidrišču. Aktualno ceno dodajate uporabniki. Če ste obiskali to marino, luko ali sidrišče in ste plačali drugačno vsoto, jo objavite, da bodo tudi drugi navtiki vedeli, kaj lahko pričakujejo.

Rezervacija marine luke in sidrišča

S 1.4.2018 bomo ponudili storitev rezervacije priveza v marinah, lukah in sidriščih, ki to omogočajo. Nekatere priveze bo možno rezervirati v realnem času. Ko boste opravili rezervacijo in plačilo priveza, bo privez  na lokaciji čakal na vas. V vašo luko ne bo več potrebno hiteti ob 14.00 ali 16.00 uri, temveč vas bo privez čakal dokler ne boste pripluli.

Dogodki

Na spletno stran stalno dodajamo dogodke. Povezani so z objavljenimi lokacijami. Pri vsaki lokaciji tako objavimo še šest dogodkov, ki se bodo odvijali v bližini v naslednjih dneh. Če veste za dogodek, ki se bo odvijal v kratkem, ga lahko dodate tudi sami in o tem obvestite tudi druge navtike. Dogodke objavite lahko brezplačno na povezavi: OBJAVI DOGODEK