Nautor's Swan 98

Finska ladjedelnica Nautor's Swan je predstavila novo elegantno jadrnico Swan 98.

Nova lepotica je izjemno hitra, 30 metrov dolga jadrnica, ki si jo lahko lastnik prilagodi svojim potrebam. V ladjedelnic zatrjujejo, da lahko lastnik izbira med toliko prilagoditvami, da tudi dve jadrnici, ki bosta pluli po svetovnih morjih ne bosta enaki. Model z oznako 98 in dolžino 30 m je idealna dopolnitev palete in bo zapolnila vrzel med obstoječima modeloma, večjo sestro Swan 115 in manjšo sestro Swan 78.

Nautor's Swan 98

Novo jadrnico so oblikovali glede na želje in pripombe dosedanjih lastnikov jadrnic Swan in številnih kapitanov, ki plujejo s podobnimi plovili. V ladjedelnici so uporabili vse svoje dosedanje znanje in izkušnje. K sodelovanju so povabili tudi oblikovalski studio German of Frers Yacht Design in rezultat je jadrnica, ki bo pritegnila oko še tako izbirčnega jadralca.

Jadrnica spada med »performance« hitre potovalne jadrnice. A hitrost ni edina lastnost, ki jo je potrebno omeniti. Jadrnica je izdelana izjemno kvalitetno, je elegantna in ima izjemne plovne lastnosti.

Številne različne razporeditve notranjosti lastniku omogočajo, da se odloči za lastniško kabino v premcu ali v krmi plovila. Pri oblikovanju notranjosti, se je finsko podjetje prvič odločilo za sodelovanje z italijanskim oblikovalcem Misa Poggi. Uspel je povezati tradicijo ladjedelnice in moderen design. Uporabljeni materiali so najvišje kvalitete. Ne manjka niti najkvalitetnejše italijansko usnje in prestižni tekstili.  

Jadrnica ponuja tudi izbiro med dvema različnima naboroma jader. Na voljo je teleskopska kobilica, ki v kombinaciji z dvema krmiloma zahteva le 3,2 m globoko morje. Lastniki bodo tako lahko zapluli tudi v plitvejše, najbolj privlačne dele zalivov.

V ladjedelnici obljubljajo, da bodo prvi primerki na voljo kupcem leta 2020. Cena standardne opreme, ki že vključuje veliko garažo za pomožni čoln, številne elemente iz karbonskih vlaken in individualno izbiro notranjosti bo znašala 9.000.000 EUR.

Nautor's Swan 98