Ponedeljek, 8.1.2018

V Hong Kongu premočni vetrovi onemogočajo izvedbo tekmovanja. 

Finalne plove letošnjega svetovnega prvenstva v razredu 29er v Hong Kongu je doslej zaznamoval premočen veter za jadranje. Po tem, ko so jadralci včeraj ostali na obali zaradi premočnega vetra, so danes uspeli odjadrati le en plov, drugega pa so morali organizatorji že prekiniti, saj je veter pihal z vedno večjo močjo. Upamo na boljše razmere jutri, ko se bosta v zadnji dan finalnih plovov Rok Verderber in Klemen Semelbauer podala z 9. mesta, kamor sta se uvrstila skupno po današnji regati.

Novozelandca Francesco Kayrouz in Jackson Keon sta danes prevzela vodstvo ter na drugo mesto potisnila domačina Caluma Gregorja in Jona Crawforda, na tretjem mestu pa sta pristala Francoza Benjamin Jaffrezic in Leo Chauvel.

Petek, 5.1.2018

Po današnjem odličnem jadranju na svetovnem prvenstvu razreda 29er v Hong Kongu, ko sta v prvem plovu zmagala ter nato nanizala še 6., 3. in 5. mesto, sta se Rok Verderber in Klemen Semelbauer​ zavihtela na skupno 6. mesto z majhnim zaostankom za najboljšimi, saj ju do stopničk loči le 5 točk.

Trenutno vodi domača posadka, v kateri jadrata Calum Gregor in Joan Crawford, na drugem mestu sta Francesco Kayrouz in Jackson Keon iz Nove Zelandije, na tretjem pa Francoza Theo Revil in Gautier Guevel. Sledijo trije dnevi finalnih plovov, Rok in Klemen bosta jadrala v zlati skupini.

Četrtek, 4.1.2018

Organizatorji so danes izpeljali prve 4 kvalifikacijske plove svetovnega prvenstva v razredu 29er v Hong Kongu, kjer so – po včeraj ekstremnih – tudi danes vladali zelo težki pogoji za jadranje z ogromnim valom in s sunki vetra do 30 vozlov hitrosti, zaradi česar je prvi dan zaznamovalo prevračanje jadrnic. Rok Verderber in Klemen Semelbauer sta se v prvem plovu zvrnila, ko sta bila na 5. poziciji, ter nato končala 20., nato sta v dveh plovih prijadrala prek ciljne črte na 3. mestu, v zadnjem plovu pa sta se zvrnila, ko sta bila na 2. poziciji, ter končala 7. Skupno sta prvi dan končala na 13. mestu med 58 najboljšimi posadkami razreda 29er na svetu.

Jutri ju čakajo še štirje kvalifikacijski plovi, nato pa se posadke razdelijo v zlato in srebrno skupino za finalne plove.

Vir: JZS.si; Foto: RHKYC/Isaak Lavrence