Prva preizkušnja za razred 420 v letošnji sezoni je tokrat potekala v organizaciji JK Uskok Zadar – 420 Zadar Open 2018. V spremstvu trenerja Mitje Mikulina sta že v sredo, 14. februarja, na pot krenili dve posadki, in sicer Nina Škopac - Veronika Franič ter Matej Planinšič - Jaka Romih. Pestre vremenske razmere sta še posebej v soboto izvrstno izkoristili dekleti.

Regate se je v petek in soboto udeležilo 25 posadk iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Slovenije. Nedeljska napoved z močnim vetrom in sneženjem pa je mnoge prisilila na zgodnejši odhod proti domu. Piratovi posadki sta kljub napovedi vztrajali in se med preostalimi udeleženci povzpeli v sam vrh.

Nina Škopac in Veronika Franič sta v treh dneh zabeležili 4., 7., 18., 2., 7., 13. in 11. mesto, kar jima je v končnem seštevku prineslo odlično 7. mesto (2. mesto U17, 3. mesto dekleta). Matej Planinšič in Jaka Romih pa sta v treh dneh zabeležila 9., 10., 13., 15., 15., 3. In 5. mesto, kar jima je v končnem seštevku prineslo 10. mesto (2. mesto fantje U17).

Okrepljeni z zasluženimi nagradami so v nedeljo pozno popoldne krenili proti domu, kjer so se po napornem vikendu na morju spopadli še s snegom. 

Tekst: JK Pirat; Foto: Nikola Šiško, Mitja Mikulin