Svetovno prvenstvo razreda laser 4.7

V Gdynii na Poljskem se je zaključilo svetovno prvenstvo najbrž najpopularnejšega mladinskega prehodnega razreda laser 4.7, ki so se ga udeležili tudi trije slovenski jadralci. V šestih tekmovalnih dneh je organizatorjem uspelo izpeljati 11 plovov, kar je plov manj od predvidenega. Kot edini Slovenec se je v zlato skupino in torej med najboljše uvrstil Gašper Strahovnik, ki je letošnje prvenstvo končal na 45. mestu. Potek regate je komentiral:

“Potekli so se zadnji dnevi regate. Prvenstvo je potekalo v težkih vetrovnih razmerah, imeli smo od šibke sapice do močnega vetra z morja. Kljub majhni napaki v drugem plovu predzadnjega dne in BFD-ju (diskvalifikacija zaradi prehitrega štarta, op. u.), ki me je danes doletel, sem z ozirom na močno konkurenco s končnim rezultatom na svojem prvem svetovnem prvenstvu v tem razredu zelo zadovoljen. V enajstih odjadranih plovih sem med drugim zasedel 15. ,14. in tudi 3. mesto in si s tem prijadral zlato skupino, kar je bil tudi moj prvotni cilj. Iz Poljske bom odšel z nasmehom in lepimi spomini na vse moje vzpone kot tudi padce, saj sem si z njimi dokazal, da spadam med najboljše jadralce v razredu laser 4.7.”

Svetovni prvak je postal Singapurec Daniel Hung. V srebrni skupini je tekmoval Janez Zabukovec, ki je na koncu tekmovanje v tej skupini zaključil na 36. mestu. V smaragdni skupini (4. jakostna skupina) je Klemen Petrovič zaključil na 18. mestu.