La Rochelle, Francija. Končalo se je člansko evropsko prvenstvo razredov laser. Nik Pletikos je postal evropski prvak neolimpijskega razreda laser radial. Žan Luka Zelko je bil v konkurenci Evropejcev v olimpijskem razredu laser standard devetindvajseti.

V severnem delu Atlantskega oceana, natančneje v Biskajskem zalivu se je danes končalo evropsko prvenstvo olimpijskih razredov laser standard in laser radial ženske ter neolimpijskega razreda laser radial moški. 

Nik Pletikos, svetovni podprvak iz leta 2016, je na regatnem polju v razredu laser radial dominiral že od samega začetka in na koncu zasluženo osvojil naslov evropskega prvaka. Drugo mesto je osvojil Federico Tocchi iz Italije, tretje pa Marcin Rudawski iz Poljske. Maks Vrščaj je bil 34.

V olimpijskem razredu laser standard je Žan Luka Zelko na koncu osvojil 43. mesto v odprti mednarodni konkurenci ter 29. mesto v konkurenci evropskih jadralcev. V skupnem seštevku je slavil Avstralec Matthew Wearn, drugi je bil Novozelandec Sam Meech. Na tretje mesto se je uvrstil prvi Evropejec in sicer Ciprčan Pavlos Kontides, ki je tako postal evropski prvak v tem razredu. 

Kim Pletikos je v razredu laser radial osvojila 56. mesto v odprti konkurenci in 47. mesto v konkurenci Evropejk. Evropska prvakinja je postala Nizozemka Marit Bouwmeester. Drugo mesto je osvojila Nizozemka Maxime Jonker, tretje pa Belgijka Emma Plasschaert.