Susie Goodall - Golden Globe Race

Ladja Tian Fu, ki pluje pod zastavo Hong Konga je včeraj okrog 12.00 (UTC) ure priplula do lokacije, kjer se je prevrnila jadrnica angleške jadralke Susie Goodal.

Na lokaciji približno 2.000 nmi zahodno od rta Horn so se vremenske razmere nekoliko umirile. Še vedno je milo morje močno razburkano. Valovi so dosegali višine med 3 in 4 m. Posadka ladje je bila v stalnem radijskem kontaktu z jadralko. Dogovorili so se, da jo bodo rešili s pomočjo ladijskega dvigala in jo z njene povsem uničene jadrnice DHL Starlight, dvignili na krov ladje. Ker je ladja priplula na lokacijo dobro uro pred sončnim vzhodom, so se z jadralko dogovorili, da bodo z reševanjem pričeli takoj, ko se zdani.

Ob 15.14. uri (UTC) je Susie Goodall sporočila, da je že na ladji Tian Fu. Ko si bo spočila, se bo javila organizatorju regate in sporočila svoje vtise o nesrečnem dogodku in srečnem reševanju.

Kaj se je zgodilo jadralki, lahko preberete v članku: Jadralka ostala brez jambora in se prevrnila zahodno od rta Horn, reševanje v teku

O filmu o regati Global Golden Race lahko preberete v članku: Navtični film, ki si ga je vredno ogledati: The Mercy