Beneteau Flyer 10

Novi dnevni gliser iz ladjedelnice Beneteau bo prvič prikazan na salonu plovil Boot v Dusseldorfu.

Le nekaj mesecev po predstavitvi manjšega brata Flyer 8, je francoska ladjedelnica Beneteau najavila izdelavo novega modela Flyer 10. Na krov bo sprejel kar 11 gostov, ki se bodo lahko udobno namestili na tem skoraj 10 m dolgem gliserju. Ker imam pripravljen prostor za vgradno dveh motorjev z močjo po 350 KM, bo s celotno posadko na krovu plul vse do hitrosti 40 vozlov.

Pri snovanju novega plovila, so si zadali zahtevne cilje. Želeli so ponuditi gliser, ki bo drugačen od drugih in bo ponujal veliko več, kot običajen gliser namenjen dnevnim križarjenjem. Pri svoji širini 3,35 m, ponuja veliko udobja. Krmarska konzola z dvema sedežema je na desni strani, na levi pa sta dodatna dva sedeža, kjer se lahko udobno namestita dve osebi. Na skrajni levi strani je prehod na premec. Na njem je ogromna sončna ploščad s tremi ležišči. Za 4 do pet oseb pa je na voljo sedežna garnitura na krmi.

Sedežna garnitura se skriva tudi pod krovom. Da lahko novi Flayer ponudi več kot le dnevne izlete, se lahko salon spremeni v ležišče, kjer bodo brez težav prenočile do tri osebe. Da bodo krajši in daljši izleti udobni, je v podpalubju tudi toaletni prostor z WC-jem. Za dovolj veliko količino svetlobe v notranjosti, so na boku plovila nameščena velika okna.

Plovilo ima vgrajena 2 rezervoarja za gorivo s skupno kapaciteto 800 l. Rezervoar za gorivo pa sprejme 160 l sladke vode.

Tehnični podatki:

  • Dolžina čez vse: 9,95 m
  • Dolžina trupa: 9,63 m
  • Širina: 3,35 m
  • Teža (brez motorjev): 4332 kg
  • Rezervoar za gorivo: 2 x 400 l
  • Rezervoar za vodo: 160 l
  • Največja moč motorjev: 2x350 KM

 

Dodatne informacije o plovilih Beneteau Flyer na tej povezavi.