Odprto ekipno državno prvenstvo razreda optimist, ki je že četrto leto zapored potekalo na Ptujskem jezeru, se je končalo z zmago JK Jadro 1. Naslov prvakov so Kopru prijadrali Luka Zabukovec, Maj Petrič, Alja Petrič in Tarin Pečar pod trenerskim vodstvom Luke Lovriča. 

Na največjem slovenskem umetnem jezeru je osem ekip iz šestih klubov jadra prvič prekrižalo v sobotnem šibkem vetru, ki ga je bilo ravno dovolj za izpeljavo celotnega round robina. Nedeljski finale je gnal jugozahodnik moči 5 – 8 vozlov in tudi tokrat je JK Jadro 1 s 3:1 premagal najnevarnejšega tekmeca iz prvega kroga- ekipo JK Burja 1. Zadnjo prosto stopničko zmagovalnega odra so po napetem dvoboju z JK Jadro 2 zasedli jadralci JK Pirat.

Tekmovalcem sta pokale in medalje podelila bodoči olimpijec Žan Luka Zelko in sekretar Jadralne zveze Slovenije Romeo Podlogar, čestitke pa jim je z morske pustolovščine proti Turčiji poslal tudi predsednik JZS Aljoša Tomaž.

Organizatorji so na zaključni slovesnosti vse sodelujoče presenetili še s darili sponzorja dogodka in se od mladih krmarjev poslovili z željo: “Upamo, da se nam naslednje leto pridružite v še večjem številu!”

KONČNI VRSTNI RED

1. JK Jadro 1
2. JK Burja 1
3. JK Pirat
4. JK Jadro 2
5. JK Olimpic
6. BD Ranca Ptuj
7. JK Burja 2
8. BD Sidro Maribor